divendres, 22 de octubre de 2021

Les administracions públiques no podran fer indefinit no fix al personal amb contracte temporal

|

treballadora

El Govern ha establert una exigència de responsabilitat en les administracions públiques i entitats que en depenen per la utilització de la contractació laboral, de manera que aquestes no podran atribuir la condició d'indefinit no fix a personal amb un contracte de treball temporal, ni a personal d'empreses que al seu torn tinguin un contracte administratiu amb l'administració respectiva, excepte quan això es derivi d'una resolució judicial.


Aquesta exigència s'inclou en una disposició addicional del projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017, en la qual s'estableix que aquests òrgans de personal hauran de vetllar per evitar qualsevol tipus d'irregularitat en la contractació laboral temporal que pugui donar lloc a la conversió d'un contracte temporal en indefinit no fix.


La disposició fixa que els contractes de personal laboral en les administracions públiques i en el seu sector públic, sigui quina sigui la durada dels mateixos, hauran de formalitzar seguint les prescripcions i en els termes que estableix l'Estatut dels Treballadors i la resta de normativa reguladora de la contractació laboral, així com d'acord amb les previsions de la llei de pressupostos generals de l'Estat.


A aquests contractes els serà d'aplicació els principis d ' "igualtat, publicitat, mèrit i capacitat" en l'accés a l'ocupació pública, i havent de respectar en tot cas el que disposa la llei de 1984 d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i qualsevol altra normativa en matèria d'incompatibilitats.


D'aquesta manera, les actuacions irregulars en aquesta matèria donaran lloc a l'exigència de responsabilitats als titulars d'aquests òrgans ocupadors públics, de conformitat amb la normativa vigent en cadascuna de les administracions públiques, segons estableix l'Executiu en la disposició addicional de vigència indefinida inclosa en els comptes d'aquest any.


Així mateix, el Govern fixa que les administracions públiques han de promoure en els seus àmbits respectius el desenvolupament de "criteris d'actuació que permetin assegurar el compliment d'aquesta disposició, així com una actuació coordinada dels diferents òrgans amb competència en matèria de personal".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH