Millet va pagar 13.000 euros per a la campanya de CDC de l'Ametlla del Vallès

|

Esteveescuerexptecdcdeametlladelvallesenjuiciopalau


El qui va ser president de CDC a l'Ametlla del Vallès (Barcelona) Esteve Escuer ha admès aquest matí en la seva declaració com a testimoni en el judici del cas Palau que Fèlix Millet va pagar despeses de diverses campanyes electorals del partit.


Escuer, en l'actualitat militant del PDeCAT, ha reconegut que el 27 de febrer de 2007 va rebre de Millet "en efectiu" 13.000 euros per a la campanya local de CDC, però ha assegurat que pensava que eren diners personals de l'expresident i no del Palau , i que ja els ha tornat.


Entre els anys 2003 i 2011 l'alcaldia de l'Ametlla del Vallès estava en mans del PSC. "En aquella època hi havia un alcalde que no ens agradava. Volíem canviar d'alcalde. Millet va col·laborar-hi", ha afirmat Escuer, que ha reconegut així el corresponent rebut signat per ell i que va ser localitzar en els registres policials del Palau. El rebut va aparèixer concretament, entre els papers que el que era número dos del Palau, Jordi Montull, va traslladar a un pis proper presumptament per amagar-los dels Mossos d'Esquadra.


Al Palau també es va trobar documentació sobre pressupostos de 1999 destinats a despeses electorals de CDC i factures de proveïdors que van treballar pel partit en les campanyes, i que suposadament va sufragar aquesta institució cultural.


NO S'EN RECORDA I LA SIGNATURA S'ASSEMBLA MOLT


Sobre aquests rebuts amb diverses quantitats, en què també apareix la seva signatura, Esteve Escuer ha dit que no els recorda perquè ha passat molt de temps, i sobre la signatura ha al·legat que "s'assembla molt, però no estic segur que sigui la meva ".


Ha justificat que en aquests casos no se'n recorda perquè ell es limitava a signar "conforme s'havia pagat" però no rebia els diners directament, sinó que era Millet qui pagava aquestes quantitats als proveïdors.


TAMBÉ VA PAGAR ELS DEUTES DEL PI


Àngel Colom, que va ser president del Partit per la Independència (PI) entre els anys 1996 i 1999, també ha comparegut com a testimoni i ha explicat que va rebre 75.000 euros de l'expresident del Palau, Fèlix Millet, per pagar deutes del partit, però que no sabia que aquests diners en realitat els havia aportat aquesta entitat cultural.


A la seva declaració, Colom ha assegurat desconèixer un conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Espai Catalunya, que suposadament ell mateix presidia, i la Fundació Orfeó Català- Palau de la Música, a pesar que la seva signatura apareix en el document. Un conveni, segons la Fiscalia, que es va confeccionar especialment l'any 2004 per justificar davant una inspecció d'Hisenda la sortida de diners del Palau a Colom.


El fiscal Emilio Sánchez Ulled ha mostrat primer un rebut signat per Colom per valor de 12.500.000 pessetes (els 75.000 euros) en el qual es diu que el pagament és sobre la base del conveni entre les dues entitats sota l'epígraf 'Pedagogia sobre la cultura catalana en les noves migracions": Colom ha assegurat que va signar però que només va mirar la quantitat, i no l'objecte.

Pel que fa al document del conveni pròpiament, Colomha assegurat que és "fals" ja que es va confeccionar anys després quan ell residia a l'estranger, i que la signatura que apareix no és seva sinó un gargot.


DEUTES PER CAMPANYES


Colom ha detallat que els diners de Millet van servir per pagar deutes a petits proveïdors i per abonar quotes de crèdits personals de militants amb els que van sufragar campanyes electorals municipals. Si m-és no, des que va saber que els diners venien del Palau, va acordar la seva devolució amb la nova presidenta de l'entitat, Mariona Carulla.


En aquests anys només ha pogut tornar-ne la meitat: "Moralment és el que calia fer: tornar els diners quan vaig saber que no era una donació d'un mecenes com Millet".


Sobre el per què va acudir a Millet i qui li va donar la idea d'acudir-hi per aconseguir diners pel seu partit, Colom ha explicat que durant una reunió de militants del partit després de la seva extinció es va fer un 'brainstorming' de noms de persones que podien ajudar amb diners a sufragar deutes.


Es va pensar en Millet perquè "era considerat per molts un mecenes de la cultura catalana" i que ell també li considerava així. El fiscal ha ironitzat sobre per què van optar per acudir a ell si en el seu partit no hi havia artistes. Colom ha admès que en aquest moment, el 15 de setembre de 2000, ja havia ingressat en CDC, però ha desvinculat la seva nova militància amb el donatiu de Millet.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH