dissabte, 25 de gener de 2020

Barcelona busca més de 1.000 voluntaris per comptar les persones que viuen al carrer

|

homeless 

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) de Barcelona organitzarà un nou recompte de persones sense llar a la nit del dimecres 17 de maig, per al que busca un màxim de 1.100 voluntaris, superant els 930 que van participar l'any passat. La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha recordat que aquest és el primer recompte des que va entrar en vigor el Pla contra l'Sensellarisme 2016-2020, i ha destacat que l'objectiu és fer una diagnosi per millorar la capacitat de resposta de els serveis socials.


Al costat de portaveus de la xarxa a la seu de Càritas de Barcelona, ha explicat que el recompte, com en anteriors, tindrà en compte a les persones que dormin al carrer i també les allotjades en recursos municipals específics, i tindrà per primera vegada una guia amb recomanacions.


Els ciutadans que vulguin participar com a voluntaris han de ser majors d'edat i inscriure al web www.recompte.barcelona, habilitada per la xarxa d'unes 30 entitats amb suport de l'Ajuntament.


Els voluntaris es distribuiran en grups de tres o quatre persones per recórrer la ciutat; hauran d'estar disponibles de les 21.30 de dimecres a les 2.00 de dijous, i abans del recompte participaran rebran formació.


El portaveu de la xarxa Ricard Barrull ha ressaltat que el recompte es farà de nou a tota la ciutat, que s'ha dividit en més zones: 287, de les quals 31 seran especials per dificultats d'accés i altres problemes --com Collserola i part del Besòs--, i en què participaran membres del Servei d'Inserció Social (SIS) i voluntaris de les entitats, al costat de Guàrdia Urbana i Parcs i Jardins.


La portaveu de la xarxa Maite Mauricio ha destacat que les persones que pernocten al carrer van passar de 658 el 2008 a 941 el 2016, amb un augment del 40%, i que les que ho fan en recursos residencials específics es van incrementar en un 60% , fins a les 1.907 el 2016.


La tinent d'alcalde ha lamentat que està "augmentant el sensellarisme de llarga durada", ha recordat que el 76% de les persones que pernocten al carrer acumulen més d'un any en aquesta situació, i que el 26% supera els tres anys.


NOUS ALLOTJAMENTS


Ortiz ha afegit que al novembre de 2016 va entrar en funcionament un equipament d'allotjaments individuals amb serveis col·lectius per a famílies, amb 48 places, i que recentment s'ha posat en marxa a Sants-Montjuïc el centre Cal Muns, amb 41 places per a persones sense llar amb problemes de salut mental.


Preveuen posar en marxa al setembre un altre centre residencial amb 20 places per a joves sense llar, i aquest any acabaran la construcció d'un equipament residencial al carrer Tànger i un altre al carrer Ali Bei perquè entrin en funcionament el 2018.


Ortiz ha defensat que l'esforç inversor de l'Ajuntament no té precedents i que la Generalitat també està fent un gran esforç, però les administracions han anat "per darrere de la realitat, perquè continuen creixent les persones en aquesta situació", pel que ha advocat per treballar a través del pla, que ha de ser dinàmic.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH