dijous, 16 de juliol de 2020

El Govern gastarà gairebé 60.000 euros per a preguntar si és important obeir les lleis

|

Llachpuigdemont


El Govern de la Generalitat, mitjançant el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), ha posat en licitació el contracte per realitzar una enquesta per valor de 56.785,30 euros (IVA inclòs). El sondeig en qüestió preguntarà als catalans "fins a quin punt és important obeir sempre les lleis i les normes" i si estan disposats a allistar-se a l'exèrcit en cas de necessitat, entre d'altres qüestions.


La Generalitat considera que la pregunta és rellevant en relació al moment polític que viu Catalunya, on s'ha instal·lat el debat permanent sobre el compliment de les lleis i sobre si el procés sobiranista es pot completar d'acord amb la legalitat vigent.


Les més de 1.900 persones que hauran de respondre l'enquesta, segons figura en el contracte, hauran de valorar de l'1 al 7 si consideren "gens important" (1) obeir sempre les lleis i les normes o si els sembla "molt important" (7) .


Després dels judicis sobre la consulta del 9N i el plantejament del referèndum sobre la independència de Catalunya, s'ha avivat el debat sobre el compliment de les lleis arran dels comentaris del diputat de JxSí al Parlament, Lluís Llach. En un acte públic, el cantautor va assegurar que el Govern "sancionaria" als funcionaris que no vulguin aplicar les lleis de desconnexió.


Unes lleis que els independentistes consideren d'obligat compliment quan el Parlament les aprovi eventualment, mentre que els que no aproven la independència ho discuteixen si es tracta de normes inconstitucionals.


TAMBÉ SOBRE SERVIR A L'EXÈRCIT


Una altra de les preguntes del qüestionari és certament inusual: el Govern vol saber d'una escala de l'1 (gens important) al 7 (molt important) fins a quin punt és important estar disposat a servir en l'exèrcit en temps de necessitat.


Fonts del CEO consultades per Europa Press argumenten que es tracta de dues preguntes, entre d'altres, encarregades al CEO per la Direcció General de Joventut de la Generalitat, interessada a conèixer la percepció que tenen els joves sobre aquest tema.


Segons figura en el contracte, l'univers de l'enquesta ha de ser de 1.900 persones, de les quals 1.100 són joves de 16 a 29 anys i les altres 800 de 30 o més anys.


El CEO destaca que no és la primera vegada que es pregunta sobre el compliment de les lleis i sobre l'exèrcit, i recorden que la mateixa pregunta ja figurava en un sondeig que el CEO va realitzar el 2011. En aquella enquesta, amb una mostra de 2.100 persones i també amb una escala de l'1 al 7, un 45% considerava "molt important" obeir sempre les lleis (7); un 20,1% li donava un 6; un 16,2% un 5; un 7,6% un 4; un 5,3%, un 3; un 1,9% un 2 i un 2,9% un 1.En la pregunta sobre el ejército, un 34,1% consideraba "nada importante" alistarse al ejército en tiempo de necesidad (1); un 7,8% un 2; un 8,2% un 3; un 10,3 un 4; un 14,2% un 5; un 6,9% un 6, y un 15,2% consideraba muy importante alistarse (7).


A la pregunta sobre l'exèrcit, un 34,1% consideraven "gens important" servir a l'exèrcit en temps de necessitat (1); un 7,8%, un 2; un 8,2%, un 3; un 10,3 un 4; un 14,2% un 5; un 6,9% un 6, i un 15,2% considerava molt important allistar-s'hi(7).


Les mateixes fonts del CEO també assenyalen que el qüestionari de l'enquesta que s'adjunta al contracte és un "esborrany", de manera que podria estar subjecte a canvis després d'assignar-lo a l'empresa guanyadora del concurs.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH