dimarts, 13 de abril de 2021

Els ajuntaments podran gastar en 2018 part del superàvit acumulat des 2016

|

Montoroenelcongreso 1


El PP ha atès una de les reivindicacions de les corporacions locals i de l'oposició amb una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat que permetria als ajuntaments gastar l'any 2018 part del superàvit acumulat des del 2016.


Així els ajuntaments amb els comptes sanejats podran superar la regla de despesa amb la possibilitat d'invertir els romanents de tresoreria generats i dedicar-los a projectes que puguin qualificar-se com financerament sostenibles, però que fins ara havien d'estar acabats l'any 2017. Amb l'esmena del Grup Popular, els ajuntaments podran dedicar aquesta inversió a projectes que s'estenguin l'any vinent.


Ara bé, si aquests projectes no poden executar-se íntegrament aquest any, la part restant de la despesa autoritzada en 2017 es podrà comprometre i reconèixer en l'exercici 2018 finançant-se amb càrrec al romanent de tresoreria de 2017, que quedarà afectat per aquest import restant. Els 'populars' incideixen en el condicionant que els comptes municipals, a final de 2018, estiguin sanejats, ja que recullen expressament que l'ajuntament "no podrà incórrer en dèficit al final de l'exercici 2018".


El PP justifica aquesta modificació en la data de presentació dels Pressupostos, ja que aquesta pròrroga per poder gastar el superàvit en 2017 "podria no tenir operativitat", atès que els comptes entraran en vigor a meitat d'exercici.


FINANÇAR EL DEUTE FISCAL DE 55 AJUNTAMENTS


Així mateix, una altra de les esmenes del PP va dirigida a permetre el finançament d'ajuntaments als quals se'ls estiguin aplicant retencions en els seus impostos per tenir deutes amb l'Agència Tributària (AEAT) i la Seguretat Social. Aquesta mesura podria beneficiar 55 ajuntaments que deuen a ambdues un total de 158,4 milions d'euros. Aquestes corporacions es troben adherides al Fons d'Ordenació i en situació de risc financer, o bé no poden refinançar-se en condicions de prudència financera.


Amb aquesta mesura, per la qual es permetrà excepcionalment el 2017 el seu finançament amb càrrec a Hisenda i la Seguretat Social, "es pretén possibilitar el sanejament financer dels ajuntaments concernits i que es estiguin al corrent del pagament de les seves obligacions amb l'AEAT i la Tresoreria General de la Seguretat Social i pugui ser beneficiaris de subvencions que concedeixen altres administracions públiques ", segons argumenta el Grup Popular.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH