dimecres, 16 de octubre de 2019

Els sindicats anuncien conflicte i mobilització contra la retallada de 60 milions a Correus

|

Oficinadecorreos


Els sindicats UGT, CCOO, CSI-F i Sindicato Libre (SL) han mostrat la seva preocupació per la retallada de 60 milions d'euros per al finançament de la prestació del servei postal universal que preveuen els pressupostos generals de 2017 i anuncien conflicte i mobilització.


Així li ho han fet saber amb una carta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ia la Presidència de la SEPI. En la missiva, els sindicats traslladen la seva "profunda preocupació" per l a reducció dels 180 milions consignats en 2015 i 2016 als 120 milions previstos el 2017 per al servei públic postal, al seu parer una retallada de "difícil explicació" ja que " no hi ha cap variació en la dimensió del SPU que justifiqui aquesta mesura ".


A més, assenyalen que no s'entén que es faci aquesta reducció en plena recuperació econòmica quan no es va fer en el període de recessió econòmica, i atès que els 180 milions ja estaven "molt lluny" de cobrir el finançament real del servei postal universal.


En aquesta línia, adverteixen que de les conseqüències negatives que podria tenir la mesura per al dret d'accés als serveis postals de milions de ciutadans i milers d'empreses, així com per a la viabiidad econòmica de Correus, que amb una "evident fragilitat empresarial i econòmica ", té obligacions de prestació de serveis" econòmicament deficitaris "i competir en un mercat liberalitzat amb 60 milions menys en el seu compte" llastraria de forma greu la seva viabilitat ".


De la mateixa manera, alerten de l'efecte d'aquesta retallada en matèria d'ocupació en una empresa que ha reduït la seva plantilla en 15.000 efectius, de manera que mostren la seva disposició al diàleg, si bé preveuen la possibilitat d'iniciar un procés de mobilitzacions si això és necessari : "No descartem cap mesura, inclòs el conflicte i la mobilització si en última instància fossin necessaris, per garantir l'ocupació, la viabilitat de Correus i el servei públic que presta".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH