divendres, 3 de juliol de 2020

La Sindicatura de Comptes denuncia la irregularitat de BarnaClínic i Comín busca salvar-ho

|

Barnaclnic
Les retallades a l'Hospital Clínic de Barcelon a han provocat que un dels centres de salut més importants d'Espanya pateixin col·lapses en urgències, que els pacients pateixin unes llistes d'esperes llarguíssima, es tanquin quiròfans i plantes i que, a sobre, els derivin a la porta del costat perquè paguin si volen rapidesa.

A la porta del costat i l'altre costat del carrer es troba BarnaClínic una clínica privada que, en canvi, està finançada al 100% per capital públic.

Els treballadors, pacients, veïns i afectats per les cues del Clínic fa anys que denuncien aquesta situació i ara, després d'anys d'espera, la Sindicatura de Comptes els ha donat la raó. En el seu últim informe l'organisme revela que "l'estructura jurídica de Barnaclínic no s'adequa de manera prou clara a la normativa vigent" tal com han vingut denunciant des de fa cinc anys plataformes com Tanquem BarnaClínic i la patronal Aces entre d'altres.


Els fets són clars. Mentre els diferents governs aplicaven retallades a la sanitat, el Clínic va anar empitjorant la seva atenció. Els professionals van haver de gestionar cada vegada més pacients i amb menys mitjans pels quals van haver d'anar derivant-los a entitats públiques, entre elles BarnaClínic, on arriben a treballar més de 500 professionals de l'hospital públic.


Aquesta clínica només era accessible per a aquells que podien pagar els seus tractaments i s'anava enriquint gràcies al capital públic i al cobrament de les seves atencions. També ho feien els seus professionals, 500 professionals del Clínic treballaven també per a l'entitat privada, moltes de les consultes que feien a BarnaClínic eren en horari d'atenció públic així com més del 7% de les intervencions realitzades en aquesta clínica .


COMÍN, EL SALVADOR (DE BARNACLÍNIC)


Mentre això passava, l'actual conseller de Salut, Toni Comín, ha volgut fer-se el salvador i denunciar aquestes situacions de cara a la galeria per després actuar de manera contrària.

"La voluntat de la Conselleria de Salut i de l'Hospital Clínic és que l'estructura i naturalesa jurídica de la nova entitat sigui compatible de manera inequívoca amb la legislació actual, respecti de forma escrupolosa el principi d'equitat en l'accés als serveis públics i reforci el seu caràcter d'organització de professionals ", va assegurar fa uns mesos quan es va revelar la investigació que estava duent a terme la Sindicatura de Comptes.

"A partir del moment en què hem tingut coneixement de l'informe provisional de la Sindicatura, s'ha pres la decisió que Barnaclinic hauria de ser transformat però no hi haurà un buit assistencial, sinó una substitució", assegurava. Les alarmes segueixen doncs activades.

Comín ha assegurat en diverses ocasions ne que l'activitat privada en els centres públics permet aportar recursos extra que afavoreixen els hospitals públic. "El motiu de fer activitat privada és que generen ingressos per als centres públics, i la fidelització dels professionals", declarava el conseller el passat mes de març.

Per això, les diferents plataformes i organismes han valorat positivament la publicació de l'informe elaborat per la Sindicatura de Comptes però temen qual pot ser la solució adoptada pel conseller Comín.

L'exercici privat, a benefici d'uns pocs, dins dels centres públics i amb recursos públics, no es poden generalitzar amb noves fórmules de gestió i organitzatives que s'estan preparant en les propostes de llei del senyor Comín, destinades a blindar aquest model de connivència tan poc ètics i amb tantes irregularitats ", han criticat des de la Tanquem BarnaClínic.

L'organització segueix igual o més preocupada per les mesures que pugui estar preparant l'actual conseller de Salut i per aquesta raó han convocat una concentració a les 19 hores d'aquest dijous davant de les portes de l'Hospital Clínic. S'ha guanyat una batalla a favor dels pacients, però han decidit seguir lluitant perquè aquestes pràctiques desapareguin en el sector de la Sanitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH