dimarts, 13 de abril de 2021

La Generalitat convoca el concurs del seu subministrament energètic per més de 230 milions d'euros

|

GeneralitatCatalunya


La Generalitat ha publicat la licitació de l'Acord marc del subministrament d'energia elèctrica, gas natural i propà per a les 13 conselleries i almenys altres 363 entitats públiques adherides que per a un període de quatre anys suposarà un valor aproximat de 236.142.017 euros, dividit en deu lots.


Ho ha anunciat aquest dimecres en un comunicat la Conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda que, a través de la Comissió Central de Subministraments (CCS), ha publicat a la plataforma de Contractació Pública de la Generalitat la licitació i ha especificat l'obligatori compliment de la normativa contra la pobresa energètica de les companyies adjudicatàries.


A més de les conselleries i entitats esmentades adherides, la contractació també afectarà ens de fora de l'àmbit de la Generalitat, com ajuntaments, consells comarcals i diputacions, universitats, òrgans superiors i qualsevol administració pública catalana.


L'import aproximat de 236.142.017 euro s exclou els impostos, dels quals 52.271.658,01 euros corresponen a l'IVA, un total de 11.411.572,50 l'import de l'impost elèctric i 1.603.419,31, a l'impost d'hidrocarburs .


La part de valor de les conselleries de la Generalitat arriba als 198.371.679,21 euros (sense impostos), mentre que la resta d'entitats sumen un pressupost de 37.770.338,45 euros.


Pel que fa al preu de licitació per al primer any de durada, la xifra serà de 44.082.595,38 euros, segons ha destacat la Conselleria en el citat comunicat en què ha reafirmat la lluita del Govern contra la pobresa energètica.


En aquest sentit, ha especificat l'obligat compliment per part de les empreses adjudicatàries de la normativa en matèria de pobresa energètica "com a norma general no vinculada a l'objecte del contracte".


Així, les empreses que resultin adjudicatàries d'aquest acord marc, han de complir amb aquesta normativa, de la mateixa manera que també han de complir les disposicions vigents en matèria laboral, social, de prevenció de riscos laborals, d'integració social de les persones discapacitades, fiscal, de protecció de dades personals i medi ambient.


La clàusula 26 del plec de clàusules administratives particulars que regula el nou acord marc inclou com una obligació "de complir el que estableix la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH