Catalunya depèn en un 66% de l'Estat per a finançar-se

|

Junqueras5 1
La Generalitat de Catalunya registra actualment un nivell de dependència rècord del finançament de l'Estat i que aquest cobreix el el 66% del deute total de la Generalitat de Catalunya, segons un informe del Banc d'Espanya. Una cosa que suposa que la Generalitat ha quadruplicat des del 2012 la seva dependència del finançament estatal. El seu actual qualificació de bo escombraries a totes les agències de qualificació internacionals de solvència impedeix a la Generalitat emetre bons o acudir als mercats ia la banca, així que recorre a l'Estat com a únic prestador.

Catalunya va tancar 2016 amb un deute total de 75.098.000, dels quals 50.037 corresponen a préstecs del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i altres instruments de l'Estat. És la primera vegada que dos terços de l'endeutament de la Generalitat estan en mans de l'Estat.

La resta del deute de Catalunya consisteix en 8.849.000 amb institucions financeres nacionals i 6.147 amb les de l'exterior. Finalment acumula 4.346.000 en projectes finançats amb associacions públic -privades.

Part dels préstecs tous del FLA que ha contret el Govern i altres comunitats és a tipus cero.La Generalitat catalana és la que més s'ha beneficiat del finançament estatal en xifres absolutes.


El deute autonòmic total frega ja el 25% del PIB nacional.Mientras tant, la ràtio de deute públic estatal sobre el PIB continua rondant el perillós llindar del 100%, però es va reduir en 2016 fins a aconseguir el 99,4%, enfront del 99 , 8% de 2015.

relacionada Catalunya no compleix amb l'objectiu de dèficit i Montoro demana un pla econòmic-financer

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH