dijous, 3 de desembre de 2020

Descobreix qui són els càrrecs polítics amb els sous més alts

|

Rajoy setembre

A la taula dels que més cobren són la presidenta del Congrés dels Diputats (Ana Pastor) i el president del Senat (Pío García-Escudero) i després ells el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquests són els tres càrrecs polítics amb els sous bruts més alts d'Espanya. Pastor té assignats 194.548 euros a l'any, García-Escudero   177.135,42 i Puigdemont 145.470 euros.

Cada comunitat autònoma és l'encarregada de fixar la partida destinada als seus càrrecs autonòmics en els seus pressupostos anuals. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compta amb la retribució més alta entre els 17 presidents autonòmics i és superior per exemple al que té Cristina Cifuentes, la segona millor pagada, mentre el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, ocupa la tercera plaça. 

Mentre Mariano Rajoy cobra 79.756 euros i al ell se li aplicarà sobre el seu salari la pujada de l'1% prevista per als funcionaris, de la mateixa manera que ho faran els alts càrrecs representatius de l'Estat. Rajoy distribueix el seu sou en 12 mensualitats i no té dret a percebre pagues extraordinàries. 

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, comptarà amb una retribució de 74.963 euros, mentre als 12 ministres rebran a l'any 70.368 euros bruts cada un d'ells i no tindran tots de pagues extra.

El president del Consell d'Estat, José Manuel Romay percep, una suma anual de 79.373 euros bruts, també repartits en 12 mensualitats i sense dret a pagues extraordinàries. mentre que Marc Peña, president del Consell Econòmic i Social, cobra anualment una xifra de 86.712 euros bruts.

A més el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, percebrà un total de 132.769 euros bruts i el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, se li ha assignat un salari brut anual de 131.870 euros. 

Pel que fa a càrrecs públics locals Manuela Carmena (Madrid) té assignat un sou de 101.000 euros bruts mentre que Ada Colau ha de cobrar 100.000 euros. Mentre que el alcald ede Bilbao Joan Maria Aburto cobra 90.409,20 euros.

relacionada Els salaris dels espanyols pugen poc i es gasten en impostos i Seguretat Social

1 Comentaris

1

Com pot ser que un president de comunitat autónoma cobri més que un president de l'Estat. Ara entenc perquè no es poden parlar de igual a igual, Puigdemont te més categoria econòmica. El que te realment és morro.

escrit per Martín 26/jun/17    10:45 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH