divendres, 3 de juliol de 2020

El Ministeri Fiscal demana la inadmissió de les cautelars sol·licitades per l'alcalde de Terrassa contra CatalunyaPress

|

Jordi Ballart Marc Cadevall Marc Armengol Eva Candela Xavier Cardona


Aquest dilluns s'ha celebrat la vista de mesures cautelars sol·licitades per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i quatre regidors més arran de la publicació en CatalunyaPress de l'article d'opinió ' L'estil Ballart (2): Un consistori d'amiguets ', publicat el 12 desembre 2016.


Un article que va incomodar molt a diversos membres del consistori de Terrassa, a jutjar per la demanda de protecció civil del seu dret a l'honor que van interposar a aquest diari, admesa a tràmit i seguida davant el Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Terrassa. Cal destacar que la demanda va arribar sense els demandants sol·licitessin amb anterioritat la retirada de l'article o una matisació.


Al costat de dita demanda, Ballart i els altres demandants van sol·licitar una mesura cautelar que preveu l'eliminació de l'article del diari i fer-lo desaparèixer d'Internet. Una postura que l'editor d'aquest diari no ha volgut acceptar, ja que, a més, se sol·licitava la publicació d'una nota de rectificació.


La vista celebrada aquest dilluns ha comptat amb la presència dels demandants (Jordi Ballart, Marc Cadevall, Marc Armengol, Eva Candela i Xavier Cardona) i del demandat, Manuel Fernando González, en la doble condició de legal representant de Orna Comunicació, SL i del pseudònim "Els Miols d'Isidoro" amb el qual es va signar l'article.


Vista demanda Catalunyapress


A més dels advocats de les dues parts, també hi era present la representant del ministeri fiscal, qui ha de participar, de forma independent, per imposició de la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, sobre protecció civil del dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar ia la pròpia imatge.


LA PROVA DE LA PART DEMANDANT, NO ADMESA


La vista s'ha desenvolupat amb normalitat, amb els al·legats de l'advocada dels demandants -que sabem que és la lletrada habitual de l'Ajuntament de Terrassa-, els del lletrat del demandat, així com per part del ministeri fiscal, que sempre intervé en últim lloc.


La prova documental que ha aportat la part demandant-una sèrie de captures de pantalla de la portada del diari de dates posteriors a la publicació de l'article, per 'mostrar' que havia estat retirat ja de la portada (cosa habitual en un diari en línia) - ha estat admesa per "extemporània". La de la defensa ha estat admesa en la seva totalitat.


Finalment, les dues parts han declinat el dret a formular una breu conclusió que, d'altra banda, sí que ha realitzat la representant del ministeri fiscal.


Aquesta ha sol·licitat la inadmissió de la mesura cautelar, en assenyalar que s'està davant d'un mer article d'opinió que, en cap cas conté expressions vexatòries o injuriants que vulnerin el dret dels demandants havent, per tant, prevaldre el dret d'expressió del demandat .


Ara ha de ser el jutge qui decideixi si segueix la tesi exposada pel ministeri fiscal i desestima l'eliminació de l'article d'opinió de CatalunyaPress.


D'altra banda, el proper dimarts 4 de juliol se celebrarà l'audiència prèvia al judici ordinari en el qual les parts proposaran la prova que estimin necessària per a la celebració del judici definitiu, en data encara per concretar.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH