Els alumnes catalans milloren el seu nivell d'anglès

|

Col·legi abril

El coneixement de matemàtiques ha pujat a l'ESO, però la competència cientificotecnològica està per sota dels 65,9 punts.


En les proves de competències de sisè de Primària, l'anglès s'ha convertit en la matèria amb millors notes. Joan Mateo, el president del Consell d'Avaluació del Sistema Educatiu, ha atribuït l'èxit en els resultats a un augment d'interès social i d'esforç en els centres amb la llengua anglesa.


L'anglès ha assolit en Educació Primària 79,9 punts sobre 100 -6,2 més que l'any passat-. En Secundària ha millorat tres punts.


Joan Mateo ha presentat al costat del secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, els resultats de les avaluacions de competències bàsiques. Les proves es van realitzar a 65.358 alumnes d'ESO entre el 14 i el 15 de febrer, i a 74.507 alumnes de sisè de primària.


MATEMÀTIQUES


A Primària totes les matèries superen els 70 punts -el aprovat- i per primera vegada gairebé totes ho fan a l'ESO. El coneixement de matemàtiques ha pujat a l'ESO, però la competència cientificotecnològica està per sota dels 65,9 punts.


CATALÀ I CASTELLÀ


La llengua castellana té la puntuació més baixa en Primària amb 73,4 punts. A l'ESO és la matèria en la qual els alumnes tenen més coneixements. El català és superior en Primària que a Secundària.


L'objectiu europeu és que els alumnes amb un nivell baix de competències no superin el 15%. Joan Mateo ha destacat que Catalunya s'ha proposat aconseguir-ho en 2018, i que aquest any, aquest nivell només s'ha superat en les competències de ciències.


Mateu ha subratllat els bons resultats que s'aconsegueixen en escoles rurals, sobretot en les de la província de Lleida. El curs vinent, l'avaluació de compressió oral en català i castellà suprimirà el dictat "la prova més obsoleta".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH