diumenge, 7 de març de 2021

El govern de Colau claudica al poder del FC Barcelona i avala l'Espai Barça

|

Espai Bara FC Barcelona


Malgrat les restriccions urbanístiques que imposa el consistori d'Ada Colau, les excepcions existeixen, sobretot si el projecte ve de part del Barça. Així, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha presentat aquest dijous la proposta de remodelació de l'entorn del Camp Nou del Govern municipal, que guanya gairebé 14.000 metres quadrats de sòl públic que en l'actualitat .


En una roda de premsa al costat del regidor de les Corts, Agustí Colom, i el comissionat d'Esports, David Escudé, Sanz ha explicat que es tracta d'una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que donarà lloc a l'Espai Barça, i que es sotmetrà a aprovació inicial a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'propers dimecres.


El projecte estableix que tot el sòl lliure d'edificació de propietat privada -33.796 metres quadrats entre els carrers Arístides Maillol, Travessera de les Corts i Cardenal Roig-- serà d'ús públic, i que s'urbanitzarà amb l'objectiu d'obrir-lo a la ciutadania i als veïns.


El sòl reservat per a equipaments públics esportius serà d'uns 1.500 metres quadrats, i la zona verda pública augmentarà en més de 20.000 metres quadrats fins als 27.000, que sumat a terra lliure d'edificació de propietat privada, arribarà a un total de 61.000 metres quadrats per a ús ciutadà.


En relació al sostre edificable, es reservaran 253.000 metres quadrats per a equipaments privats d'activitat esportiva, com el futur Camp Nou i el nou Palau Blaugrana, que es complementaran amb espais com la Masia i el museu del FC Barcelona.


Sanz ha destacat que es tracta d'una proposta inicial positiva per ciutat, i que el projecte és fruit de mesos de treball amb el FC Barcelona i del procés participatiu que s'ha dut a terme amb els veïns de la zona.


OFICINES, APARCAMENTS I L'ENDERROC D'HABITATGES


El document permet aixecar nous edificis d'un sostre total màxim de 30.000 metres quadrats per situar usos d'oficines, restauració, comercials i hotelers, aquests últims, d'un màxim de 10.000 metres quadrats.


Aquest front es complementarà amb un edifici d'equipaments d'un sostre de 18.000 metres quadrats on s'ubicaran els serveis d'administració i gestió del club.


També es construirà un aparcament subterrani amb 3.200 places per a cotxes, 1.000 per a motos, 700 per a bicicletes, i fins a 70 places per a autocars, a més de reordenar la urbanització del carrer Menéndez Pelayo per habilitar l'estacionament de 60 autobusos els dies de partit.


El FC Barcelona també s'ha compromès a fer una aportació econòmica anual de 173.491 euros per finançar el transport públic de l'àmbit, i s'ha acordat que entrin en funcionament tres noves línies d'autobús llançadora amb destinació a Sants-Estació, plaça Espanya i Sarrià.


El projecte contempla enderrocar un edifici d'habitatges a la Travessera de les Corts, ja que l'ús de l'edificació és incompatible amb el planejament vigent, de manera que el club es farà càrrec dels acords i costos necessaris per reubicar els residents d'aquest immoble . Això sí, ja ha aixecat el malestar dels veïns de la zona.


MÉS DE 122,37 MILIONS D'EUROS


Sanz ha destacat que el FC Barcelona assumirà tots els costos derivats de les obres d'urbanització dels carrers, així com de l'execució dels aparcaments i de les indemnitzacions als residents de l'edifici de Travessera de les Corts, el que ascendiria a un total de 122.370.000 d'euros.


A més, l'Ajuntament podrà rebre fins a 5,4 milions d'euros derivats de l'aprofitament urbanístic sobre els nous usos d'oficines i hotelers previstos en el plantejament, i que es destinarien a equipaments per al barri.


Si el document supera l'aprovació inicial, encararà un període d'exposició pública de tres mesos, després del que passaria l'aprovació provisional del ple municipal de Barcelona i, finalment, s'elevaria a aprovació definitiva a la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH