dissabte, 16 de gener de 2021

La Fundació Sandra Ibarra crea l'Escola de Supervivents per sensibilitzar enfront del càncer

|

EscueladeSupervivientes KarenGajate


L'objectiu de l'Escola de Supervivents és impulsar plans institucionals d'assistència sanitària per al "llarg supervivent" i oferir a la societat una visió del càncer des de l'òptica dels que han superat aquesta malaltia.


La Fundació Sandra Ibarra, organització sense ànim de lucre dedicada al finançament de projectes d'investigació i impulsora de campanyes de sensibilització davant del càncer, ha creat la primera Escola de Supervivents que estableix un abans i un després en la vida dels supervivents de càncer .


L'Escola de Supervivents ajudarà a conèixer les necessitats físiques, emocionals i socials dels supervivents, a partir d'un coneixement profund i precís de la seva realitat quotidiana. A més, permetrà identificar altres malalties associades com problemes ossis, digestius, de fertilitat o de memòria, entre d'altres, i impulsar polítiques de salut que incorporin la seva atenció i tractament.


Un supervivent de càncer és aquella persona que s'ha enfrontat a aquesta malaltia i l'ha superat. L'atenció a "llargs supervivents" és prioritària per a la Fundació Sandra Ibarra, ja que, segons la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, cada any hi haurà 100.000 nous "llargs supervivents". No podem oblidar que la supervivència és una altra fase que requereix d'una sèrie de cures, ja que pot haver segons tumors, recaigudes, símptomes que no es controlen i, fins i tot, problemes psicosocials.


Per tant, el final del tractament no suposa el final de les seqüeles de la malaltia. Sovint, s'enfronten a noves situacions derivades de l'aparició d'altres malalties associades, canvis en l'àmbit laboral, familiar o de parella, que requereixen en uns casos assistència i tractament mèdic i en altres, suport psicològic i social, que avui no tenen .


"Anem a demostrar que som més forts del que creiem, que hi ha vida durant el càncer i que podem triar l'actitud amb la qual viure la malaltia: com a víctimes de l'adversitat o com a protagonistes de la nostra vida. Cada vegada som més els que ens curem i el repte és que ho aconseguim tots i amb qualitat de vida per a continuar complint somnis ", afirma Sandra Ibarra.


EscueladeSupervivientes ManuelParra


SUPERVIVENTS #LLENOSDEVIDA


L'Escola de Supervivents preveu, sota el lema #llenosdevida , diferents accions amb l'objectiu de donar a conèixer el projecte i difondre els seus èxits. Entre elles destaca un Diari de Vida que estarà protagonitzat per persones que han sobreviscut al càncer, que van a explicar les seves vivències i experiències, optimistes i esperançadores, per servir d'exemple i ajuda a altres persones que viuen actualment amb la malaltia.


Aquest diari es materialitzarà la propera tardor en un llibre que recollirà 25 casos reals de supervivents, amb la intenció de generar un gran impacte i repercussió en la societat. Amb ell, es pretén transmetre un clar missatge de vida a totes aquelles persones que conviuen actualment amb càncer i, d'aquesta manera, ajudar-los a transitar per la malaltia de la millor manera possible, animant-los a continuar amb la seva vida amb entusiasme i naturalitat.


A més dels testimonis dels protagonistes del llibre, la iniciativa inclou també un canal de vídeo per posar cara als herois i heroïnes anònims, convertint-los en inspiradors per a altres persones que es troben en la mateixa situació.


EscueladeSupervivientes AnaOlivo


REGISTRE DE SUPERVIVENTS


Un dels principals projectes de l'Escola de Supervivents inclourà el primer Registre d'Supervivents de Càncer a Espanya, que permetrà identificar les persones que han superat la malaltia, conèixer tots els detalls de cada cas i comprendre les necessitats físiques, emocionals i socials de cada supervivent.


Aquesta informació permetrà ajustar l'enfocament del càncer en la societat espanyola i canviar, a millor, el futur de l'atenció als afectats per aquesta malaltia. A partir de la informació que aporti aquest Registre de Supervivents de Càncer, es pretén que els professionals de la salut i els responsables de la presa de decisions en diferents nivells siguin més conscients de l'impacte del càncer en la vida de les persones i en la gestió de la salut.


També podran desenvolupar programes, més eficaços i ajustats, que abordin les necessitats reals dels supervivents.


L'Escola de supervivents, promoguda per Fundació Sandra Ibarra, comptarà amb el suport de: PANDORA, Intropia i Alienta Editorial del Grup Planeta i la col·laboració de Funcas, Ecovidrio, Goldcar, Janssen, DEO Roda i Sidra de Poma Seleccionada, entre d'altres.


EscueladeSupervivientes MateoRuiz

1 Comentaris

1

Teniu consells per la actitut de la familia

escrit per Carme 28/feb/18    16:49 h.

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH