Desestimen un 11% de les peticions per malalties digestives

|

Laia Ortiz Merce Massa Consorci Educacio

Laia Ortiz i Mercè Massa han presentat les dades de la preinscripció escolar a Barcelona.


L'enduriment de les condicions per optar a una plaça en una escola pública ja s'està cobrant les seves primeres víctimes. El 11% de les 400 sol·licituds amb documentació acreditada de malaltia digestiva crònica s'han desestimat per no complir amb els requisits en el procés de preincripión escolar a Barcelona, han explicat la vicepresidenta del Consorci d'Educació de Barcelona, Laia Ortiz, i la gerent , Mercè Massa.


Del total de 400 sol·licituds presentades --que permet obtenir 10 punts en el barem complementari per desempatar-- per a P3, s'han acceptat 355 i s'han rebutjat 45, i Massa ha especificat que tots els certificats han estat revisades perquè es adjustasen a decret de preinscripció.


Massa ha explicat que fins aquest any, en què es va anunciar un enduriment contra el frau en la preinscripció, era cada centre el que recollia les dades, de manera que no disposen de xifres d'anteriors respecte a malalties cròniques: "Hem estat molt rigorosos" , ha afegit.


Així mateix, ha dit que han rebut tres denúncies per frau en el padró, però que encara no estan resoltes: "No és un tema fàcil", ha remarcat.


A la preinscripció escolar de cara al curs 2017-2018 s'ha triplicat el percentatge de sol·licituds concedides per renda mínima, passant del 0,8% al 2,7%, i, malgrat el major control, gairebé s'ha doblat la de malalties digestives cròniques, passant del 1,8% al 3,4%.


REEQUILIBRI PÚBLIC-PRIVAT


Un 97,9% de les famílies ha aconseguit plaça en un dels centres demanats per a P3 --91,5% en primera opció-- i un 95% a primer d'ESO --87,6% en primera opció--, i Ortiz ha destacat que s'ha reduït fins al 0,6% el nombre d'assignacions d'ofici a P3 i al 2,1% en ESO i el nombre de centres amb baixa demanda.


Massa ha afirmat que es produeix un reequilibri entre la demanda per a l'escola pública, el 49,7% i la concertada, un 50,3% i que s'ha reduït un 46% el nombre d'atencions a les famílies tant per reclamacions com per consultes, respecte al curs anterior.


De cara al curs vinent a P3, que comptarà amb sis escoles noves, s'han creat dos grups addicionals, i s'ha reduït un en dues escoles, mentre que a primer d'ESO, amb un institut nou, s'ha augmentat un grup en dos centres i s'ha reduït un en altres dos.


REFORMES I MILLORES


L'Ajuntament de Barcelona i la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat faran una inversió de 13,3 milions d'euros aquest estiu a obres en 90 escoles i 25 instituts, dels quals 10,4 seran per a escoles de Primària i 2,8 en instituts .


Massa ha explicat que no totes les obres estaran finalitzades abans de l'inici de curs, i que, un cop detectades les necessitats dels centres, s'ha periodizado les obres a realitzar prioritzant façanes, cuines, aules, vestuaris i adequació d'aules.


Una de les novetats de cara al curs que ve és el canvi de catàleg i el sistema de proveir de mobiliari als centres, amb la irrupció de mobiliari alternatiu que es pot adaptar millor al projecte educatiu dels centres i una previsió de 500.000 euros per les escoles.


El catàleg contempla el mobiliari estàndard, un altre alternatiu i la possibilitat que siguin els centres els que puguin adquirir-dins d'una homologació i uns barems, ha explicat Massa, recordant que fins ara només es preveia el mobiliari estàndard.


Massa també ha ressaltat que cada escola posarà per primera vegada el mobiliari excedent "temporal o definitiu" dels seus centres a disposició de la resta, millorant la cooperació i rendibilitat dels recursos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH