dimecres, 21 de octubre de 2020

CaixaBank i Agricultura signen un acord per impulsar la competitivitat del sector

|

Caixabank Jordi Gual Agricultura Tejerina Agrobank

El president de CaixaBank ha destacat la "forta implicació" de l'entitat, a través d'Agrobank.


El president de CaixaBank, Jordi Gual, i la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, han rubricat aquest dijous un acord per afavorir l'eficàcia i la competitivitat dels sectors agrari, pesquer i agroalimentari en els mercats nacionals i internacionals.


En concret, l'acord marca les bases de la cooperació entre el Departament i CaixaBank, i contempla la posada a disposició del sector d'instruments financers adequats.


El president de CaixaBank ha destacat la "forta implicació" de l'entitat, a través de la seva línia de negoci Agrobank, per impulsar un "sector clau, potenciar les exportacions i contribuir al creixement equilibrat de l'economia espanyola".


"Posem a disposició d'aquest sector els recursos necessaris per impulsar el seu finançament i afavorir a la consecució de reptes com la innovació o la internacionalització", ha recalcat.


Entre les principals línies d'actuació que contempla l'acord, té especial rellevància el suport als projectes d'emprenedoria de persones joves, especialment dones, en el medi rural.


Així mateix, l'acord busca promoure la modernització del sector a través de la renovació de maquinària i la diversificació econòmica, dóna suport al desenvolupament sostenible de la pesca i l'agricultura, i contempla contribuir amb diferents plans d'actuació al desenvolupament de la innovació del sector agroalimentari.


FINANÇAMENT


CaixaBank, a més, es compromet a establir línies preferencials de finançament per als seus beneficiaris: socis de cooperatives, treballadors autònoms associats als sectors agropecuari, agroalimentari, agroindustrial, pesquer, vitivinícola o forestal.


L'entitat habilitarà vies de finançament per donar suport a la internacionalització de les empreses agroalimentàries, la modernització i innovació d'explotacions agràries, la investigació i innovació tecnològica agrària i pesquera i la millora de flota de maquinària i equips agraris.


A més, ambdues institucions han definit en el seu acord un marc de diàleg per promoure iniciatives de finançament publicoprivada per a projectes que tinguin especialment en compte aspectes mediambientals, de benestar animal i de qualitat.


Des de la seva línia de negoci Agrobank, l'entitat financera disposa de prop de 900 oficines especialitzades en el sector, tematitzades amb motius agraris i ubicades en els nuclis de població l'activitat se sustenta en bona mesura sobre el sector primari.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH