dissabte, 16 de gener de 2021

Catalunya a finals de 2018 podria arribar als 3.780.000 de persones ocupades

|

Per al 2018 l'ha elevat fins al 2,7%.


La Cambra de Comerç de Barcelona ha elevat tres dècimes les seves previsions de creixement de l'economia catalana per 2017, fins al 3,1%. Per al 2018 l'ha elevat fins al 2,7%. L'organisme no descarta noves revisions per al present exercici.


Miquel Valls, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, l'ha explicadoen una roda de premsa al costat de Joan Ramon Rovira, el responsable del Servei d'Estudis i de la Direcció Internacional de la institució.


Amb la tendència de creixement, es podrien crear fins a final d'any al voltant de 104.000 llocs de treball. Amb això, Catalunya a finals de 2018 podria fregar els 3.780.000 de persones ocupades. Aquesta xifra és similar a la qual es va registrar el 2009, però segueix estant un 6% per sota de les dades de 2008.


En comparació amb 2016, el consum privat manté el seu ritme de creixement amb un 2,7% aquest any, mentre que les exportacions s'han accelerat a un 5,2%, i el consum públic (1,5%), la inversió i les importacions (4,9%) s'han desaccelerat.


Joan Ramon Rovira ha dit que l'economia catalana s'ha vist beneficiada per l'acceleració de l'economia mundial, la caiguda del preu del petroli, la política monetària expansiva dels països avançats i la sortida de la recessió de les economies brasilera i russa.


Entre les amenaces latents que s'han anat debilitant figuren el proteccionisme, l'endeutament de l'economia xinesa i una pujada dels tipus d'interès, tot i que es preveu gradual i amb un impacte sostenible sempre que es mantingui aquesta evolució positiva de l'economia.


"VA MOLT BÉ, PERÒ ELS FACTORS POLÍTICS LA PODEN CANVIAR"


Miquel Valls, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha alertat que l'1-O pot alterar l'evolució de l'economia catalana.


"L' economia catalana va molt bé, però els factors polítics la poden canviar", ha afirmat el president.


El referèndum genera incertesa: "Aquest és l'interrogant. No coneixem la solució. Apliquem a un nivell d'incertesa molt important al futur a curt termini de l'economia catalana". 


Sobre l'impacte que por tenir l'acord del Govern central pel què es suspendrà les partides del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya si el Govern no envia semanalment toda la seva informació per justificar que no destina fons al referèndum, Valls ha dit que l'economia catalana i del conjunt d'Espanya estan "coordinades".


"Es trobaran altres solucions per part de l'Estat per a ajudar a l'economia catalana. Els deutes de l'economia catalana són deutes de l'Estat, també. Els mercats no tenen cap preocupació en aquest sentit", ha afirmat Valls. 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH