Catalunya abandona una reunió amb Sanitat per voler perpetuar el model de gestió

|

Hospitaldebellvitge


Els governs de Cantàbria, Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura i València han abandonat aquest dimecres 26 de juliol una reunió amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a la qual estaven convocades per determinar els criteris del nou model de gestió del 0,7 per cent de l'IRPF per a fins d'interès social.


Les nou autonomies han mostrat mostrat el seu malestar amb el Ministeri i la forma en què aquest està plantejant la negociació per arribar a un nou model de gestió per a 2018 de les subvencions amb càrrec al 0,7 per cent de l'IRPF per a activitats d'interès social , segons ha informat el Govern de Cantàbria.


Les nou comunitats autònomes han abandonat aquest dimecres la reunió a la qual estaven convocades en el Ministeri, després de comprovar que "els seus responsables no tenien previst entrar a debatre sobre el model en el seu conjunt, sinó que pretenien copiar el model d'aquest any i restar-li competència al grup de treball que s'ha dissenyat per a tal efecte ", segons assenyalen els executius autonòmics en un comunicat conjunt.


La Conselleria d'Universitats i Recerca, Medi Ambient i Política Social del Govern de Cantàbria ha estat representada a la reunió pel subdirector de Gestió Administrativa i Règim Interior, José Luis Gall.


Des de la Conselleria s'ha expressat la necessitat que el Ministeri "abandoni l'obscurantisme de les últimes setmanes i les peticions de reunions bilaterals" i recuperi "el diàleg i el to compartit" fins a l'acord del Consell Territorial per arribar a un model "estable i solidari de l'IRPF ".


Aquest acord va donar compliment a la sentència del Tribunal Constitucional de gener d'aquest any, que reconeix que la gestió del recaptat amb la 'X solidària', correspon a les comunitats autònomes en el cas dels programes d'atenció a persones de col·lectius desfavorits o en s ITUACIÓ de risc d'exclusió.


Les comunitats i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat van definir de manera transitòria per 2017 dues convocatòries diferenciades de subvencions: una estatal amb el 20% del recaptat amb la 'X solidària' i una altra de les comunitats autònomes amb el 80% restant , deixant per a un grup de treball posterior, que s'ha reunit aquest dimecres al Ministeri, analitzar el futur del sistema de les subvencions d'IRPF i un model aplicable a partir de 2018, que se sotmetrà a l'aprovació del Ple del Consell Territorial de serveis Socials i del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, de conformitat al calendari aprovat en la comissió delegada de 7 de juny de 2017.


Les esmentades comunitats autònomes mantenen el seu compromís de "seguir treballant oberta i solidàriament en la confecció del nou model i els nous criteris de repartiment com hem fet fins ara".


Per això, sol·liciten al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que doni a conèixer els programes subvencionables en el tram estatal de l'IRPF per a 2017 a fi de "resoldre de forma immediata les incerteses ocasionades al Tercer Sector, així com evitar les possibles duplicitats "entre la convocatòria estatal i les convocatòries de les comunitats autònomes.


A més, les autonomies reclamen el compliment immediat dels acords per al present any ja que, segons afirmen, fins a la data el Ministeri "ha incomplert els compromisos del pagament de l'anualitat s'integra en la primera setmana de juliol i l'enviament de la informació sol·licitada en la reunió del 27 de juny per part de diferents comunitats autònomes per poder avançar àgilment en la confecció del nou model com es va acordar per unanimitat ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH