La manca d'experiència és la principal causa d'atur juvenil a Espanya

|

Aturjuvenil1


Una enquesta, realitzada per la Comunitat Laboral Trabajando.com - Universia, revela que tenir poca experiència és la causa principal per no trobar feina. Gairebé la meitat dels enquestats pensa que pot oferir creativitat i innovació i un 50% confia en una bona formació.


Així, amb motiu del Dia Internacional de la Joventut el dissabte 12 d'agost que se celebra des de 1999, la Comunitat Laboral Trabajando.com - Universia ha realitzat un sondeig, en què han participat més de 1.000 joves espanyols, la majoria amb edats compreses i entre els 23 i els 30 anys, tracta de conèixer com perceben el mercat de treball dels joves.


La primera dada que destaca és que el 88% dels enquestats assegura que als joves sí que els costa trobar feina. Entre els motius, cal destacar per majoria absoluta (89%) el fet de tenir poca experiència, que sembla ser la causa principal. Altres qüestions que semblen dificultar el seu accés al mercat són el seu inconformisme (4%), la seva inestabilitat (4%), o la seva alta demanda de flexibilitat laboral com a condició (3%).


D'altra banda, en relació al valor afegit que aporten, el 42% dels participants creu que poden oferir "creativitat i innovació", dues aptituds valorades avui dia per les empreses. El segueix "l'alta motivació" amb el qual desenvolupen la seva activitat (33%), la seva bona disposició (13%) i l'actualització dels seus coneixements (8%). Amb aquest últim percentatge es representen també aquells que creuen que els joves no aporten cap valor diferencial.


UN BON COL·LEGI ASSEGURA MAJORS OPORTUNITATS


En relació a l'experiència acadèmica, el sondeig es refereix a la relació entre el prestigi d'una escola o universitat i la facilitat per aconseguir un lloc de treball. El 50% dels enquestats opina que "un bon col·legi o universitat assegura majors oportunitats laborals", mentre que el 46% opina que influeix poc o gens. Finalment, un tímid 4% afirma que els joves que vénen de bons col·legis "són millors a la feina".


"Els joves professionals representen ja una força laboral important. Si bé és desitjable que ja durant la seva etapa d'estudiants realitzin pràctiques i / o beques per anar adquirint experiència, també han de crear-se una sòlida marca personal, una estratègia eficaç per a la recerca de feina i, sobretot, tenir bona aptitud", comenta Javier Caparrós, director general internacional de Trabajando.com i HR-Consulting. "Per la nostra banda, les organitzacions hem de començar a veure de quina manera vam encaixar els nostres valors corporatius amb les demandes dels milleners per atreure i retenir el millor talent", afegeix.


LA PRINCIPAL COMUNITAT LABORAL IBEROAMERICANA


La Comunitat Laboral Trabajando.com-Universia, líder iberoamericà en gestió d'ocupació per a joves, ha publicat el 2016 més de 2,6 milions ofertes d'ocupació i compta amb més de 19.000.000 de currículum vitae en base de dades.


Trabajando.com neix l'any 1999 com el primer portal d'ocupació en iniciar operacions a Xile. En l'actualitat té presència en onze països, (Argentina, Brasil, Xile, Espanya, Portugal, Perú, Colòmbia, Veneçuela, Puerto Rico, Uruguai i Mèxic) convertint-se així en la principal Comunitat Laboral d'Iberoamèrica.


Trabajando.com està formada per una xarxa de més de 2.600 llocs associats entre els quals es troben universitats, instituts, cambres de comerç, mitjans de comunicació, associacions empresarials i professionals, i municipis, entre d'altres. Universia és la Xarxa d'universitats més important d'Iberoamèrica, constituïda per 1.407 universitats de 23 països, que representen a 19,9 milions de professors i estudiants.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH