L'Hospital del Mar minimitza el col·lapse evident del nou servei d'urgències

|

Hospitaldelmar 44795 1


Després de mesos de protestes per part dels treballadors, la direcció del Parc de Salut Mar de Barcelona està revisant l'organització, procediments i recursos del nou servei d'Urgències de l'Hospital del Mar --que va entrar en funcionament fa dos mesos-- després de les queixes de treballadors, que han alertat en una carta que veuen una manca de personal i material "insostenible i inassumible".


Malgrat tot, la direcció de l'hospital minimitza la situació de col·lapse que viu el parc sanitari des de fa temps i que la reforma del servei d'urgències no ha fet més que agreujar.


En un comunicat, la direcció del centre hospitalari ha explicat que "davant algunes deficiències observades" s'està treballant per incorporar nou material on s'ha detectat que la dotació era insuficient, a més de revisar el material amb les diferents empreses proveïdores.


També s'estan efectuant millores en la senyalització i els sistemes de comunicació d'Urgències, un servei que en el nou edifici s'ha vist segmentat en dues àrees distanciades entre si, el que "forçosament té un impacte en l'organització".


La posada en marxa de la nova àrea d'Urgències ha coincidit amb les obres de remodelació de l'àrea d'Urgències Quirúrgiques i Pediàtriques, el que ha comportat no disposar de 20 boxes durant més d'un mes, ha explicat la direcció, i ha assegurat que, un cop assentada l'activitat del servei, preveuen incorporar noves tecnologies i experiències organitzatives durant l'últim quadrimestre de l'any.


COL·LAPSE TOTAL


Sobre les crítiques per manca de personal, la direcció ha afirmat que s'ha reforçat el servei i seguirà fent-quan hi hagi augments puntuals d'activitat perquè no es vegi afectada la qualitat assistencial.


L'hospital ha argumentat que la dotació de personal s'ha incrementat amb gairebé 13 infermeres més en tot el centre, i des que es va iniciar el servei hi ha sis portalliteres més en l'àrea, que s'han reforçat amb dos més per torn durant l'agost per fer enfront de les possibles distorsions de les obres de connexió amb les urgències de cirurgia i traumatologia.


Però com bé explicaven a la carta que van enviar, els treballadors veuen una manca de personal que els obliga a assumir més càrrega . De fet deien que era incomprensible que amb una ampliació que oferia el doble d'espai per atendre els pacients, la contractació de 13 infermeres i 6 portalliteres resultava insuficient.


A això se suma mancances materials que provoquen, per exemple, que els boxs d'aïllament estan "sempre" duplicats, amb pacients sense aïllar, i que els malalts han de situar-se en sortides d'emergències, quedant aquestes bloquejades.


Després d'enviar la missiva, es van reunir amb la direcció del centre, que els va dir que no hi havia més dotació pressupostària i que esperaven que millorés la situació, ha explicat el membre del comitè d'empresa Xavier Tarragon, que ha negat que s'hagi produït un augment de treballadors proporcional a l'augment d'instal·lacions, que han duplicat l'àrea en metres quadrats.


Tarragon ha assegurat que quan hi ha molta afluència d'usuaris els treballadors es troben "desbordats" --sobretot en l'antiga àrea de urgencias--, una situació que es agreuja a l'estiu, quan hi ha més llits tancats, que se sumen a les que es mantenen tancades durant tot l'any.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH