CaixaBank impulsa una planta de biomassa a Xile per compensar les seves emissions de CO2

|

Operaris Biomassa Xile febrer

Operaris a la planta de biomassa de Xile


CaixaBank ha contribuït a posar en marxa una planta de cogeneració de biomassa a Viñales (Xile), per tal de compensar les emissions de CO₂ derivades de la seva activitat durant l'any passat.


L'entitat financera realitza cada any un inventari de les emissions de gasos d'efecte hivernacle generats com a conseqüència de la seva activitat corporativa per calcular la petjada de carboni i establir accions dirigides a reduir progressivament i així lluitar contra el canvi climàtic i la conservació del medi ambient.


Així, CaixaBank és el primer banc d'Espanya i un dels primers d'Europa que compensa el 100% de les emissions calculades de CO₂ derivades del conjunt de la seva activitat. L'objectiu és convertir-se abans de finals de 2018 en l'entitat "Carbon neutral" en referència a l'abast calculat de la seva petjada de carboni.


CREIXEMENT SOSTENIBLE DE XILE


El projecte escollit per CaixaBank per compensar les 22.949 tones de CO₂ emeses a l'atmosfera contribuirà al creixement sostenible de Xile i subministrarà electricitat verda a partir de biomassa. L'activitat del projecte a Viñales generarà una nova injecció d'energia neta a la xarxa elèctrica local i permetrà una reducció de gasos d'efecte hivernacle (GEH).


El projecte ha generat 300 llocs de treball durant la construcció de la planta i actualment dóna feina a 34 persones de manera estable. A més, la comunitat local gaudeix d'un sistema que té com a objectiu fomentar la relació amb l'entorn, construir i mantenir relacions permanents de confiança i de benefici mutu amb la comunitat. D'aquesta manera, es fomenta la creació de valor econòmic, social i ambiental.


Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank ha afirmat que "basen la gestió del seu negoci, projectes, productes i serveis en el respecte i la protecció de l'entorn, el que implica un compromís ferm amb la conservació del medi ambient, la millora de l'eficàcia energètica i el foment d'un model de desenvolupament sostenible.


En aquest sentit, Gortázar ha afegit que en "CaixaBank som conscients de l'impacte que genera la nostra activitat en la societat i l'entorn i per aquesta raó, incorporem a la nostra gestió els criteris ESG (Environmental, Social & Governance), que constitueixen la base del consens internacional que és una empresa responsable ".


CAIXABANK, PIONERA EN LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC


CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a escala global. Gràcies a les seves polítiques mediambientals, el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, ha atorgat a CaixaBank el segell "Calculo + Reduir + compensa" del Registre de Petjada de Carboni.


D'aquesta manera, CaixaBank es converteix en la primera entitat financera a aconseguir aquest segell, que serveix per distingir aquelles organitzacions que calculen la seva emissió de CO₂ i que tenen un pla de reducció d'emissions, calculándolas i compensant.


CaixaBank compta amb un Pla Ambiental Triennal (2016-2018), especialment enfocat en la lluita contra el canvi climàtic. Entre les actuacions destacades en aquest pla figura l'objectiu que, el 2018, el 100% del consum elèctric provingui d'energies renovables. De fet, CaixaBank és la primera organització espanyola que s'inclou en aquesta llista RE100 (juny 2016), una iniciativa que pretén incrementar la demanda i subministrament d'energies netes.


Finalment, CaixaBank ha implantat diverses mesures per reduir l'impacte ambiental de la seva activitat, entre les quals cal destacar la reducció del consum de paper mitjançant la promoció del suport digital i l'ús exclusiu de paper reciclat; la substitució de rètols i la il·luminació de recintes 24 hores de la xarxa d'oficines per altres amb leds; o el disseny eco eficient de les noves edificacions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH