Els sindicats ajornen la vaga dels aeroports espanyols fins el 15 de setembre

|

AeropuertoBarcelona 2

El pròxim dijous es tornaran a reunir.


CC.OO, UGT i USO han ajornat la vaga prevista per al prpoxim 15 de setembre. L'actitud comprensiva amb les seves reivindicacions per part del Govern que en la reunió d'aquest dimarts van rebre ha decantat la balança cap a l'aturada de l'amenaça de vaga.


Per tant, els representants dels treballadors accepten la petició de Foment, de la mà del seu 'número 2' Julio Gómez-Pomar, de temps per trassladar les seves peticions -més plantilla i recuperar el poder adquisitiu. al Ministeriu d'Hisenda, l'encarregat de donar el vist-i-plau. 


El pròxim dijous, els responsables d'Aena i els sindicats es tornaran a reunir. Abans de la trobada, centrals i empreses negociaran sobre els problemes d'organització dels que es queixen els treballadors, que estan relacionats amb la conciliació familiar i laboral. 


Els sindicats han adoptat una decisió sobre el preavís de vaga a partir del 15 de setembre, després de debatir-ho a les respectives executives.


El responsable de Relacions Institucionals d'UGT a Aena, Raúl Gómez, ha explicat que els sindicats ha demanat que el Govern designi un interlocutor que porti el pes de la negociació, alhora que li han reiterat que el Ministeri d'Hisenda estigui representat, en ser empleats públics. Tant Aena, com a empresa majoritàriament pública (51%), com Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, estan sotmeses a l'autorització del departament de Cristóbal Montoro en aquestes matèries.


De la seva banda, Marta López, secretària general d'USO, ha apuntat que avui decidiran si accepten el termini requerit per Foment per poder continuar la negociació.


"ESCENARI DE TRANQUIL·LITAT"


Després de la reunió, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, ha valorat la "voluntat d'entesa" de les dues parts per arribar a un acord que eviti la vaga, però ha demanat més temps per poder donar resposta a les reivindicacions plantejades pels tres sindicats.


Gómez-Pomar ha explicat que s'ha acordat una nova reunió per al dijous de la setmana que ve, 7 de setembre, en què aquest cop hi haurà major presència governamental, tot i que no s'han donat més detalls, per analitzar els problemes relatius a les condicions laborals.


El número dos de Foment ha valorat que no hi hagi una presentació formal de convocatòria de vaga i la recerca d ' "un escenari de tranquil·litat i no de conflicte" per seguir negociant.


Des Foment se'ls ha presentat una proposta de creixement important d'efectius, que "va més enllà de la taxes de reposició", així com la seva disposició a impulsar la pròrroga del conveni fins a 2021, tot i que entenen que hauria d'haver dos un per Aena i un altre per Aeroports Espanyols i Navegació Aèria.


Els representants sindicals arribaven a la reunió amb l'esperança que d'ella sortís una "clara intenció de solucionar el conflicte" per part del Govern davant les seves reiterades demandes, un augment salarial superior a l'1% i una taxa de reposició que vagi més enllà del 100%, que xifren en 700 efectius --450 places a Aena i 250 en Aeroports Espanyols i Navegació Aèria -, entre d'altres aspectes, a més de la pròrroga del conveni col·lectiu.


La trobada, que va durar més de dues hores, es produeix després de la reunió que ja van mantenir la setmana passada els representants dels sindicats CCOO, UGT i USO amb Aena i Aeroports Espanyols i Navegació Aèria per impulsar les negociacions. A ell han acudit tant el president d'Aena, José Manuel Vargas, com el director general del gestor de navegació aèria, Àngel Luis Arias.


LES RAONS DE LA VAGA


Els sindicats han reclamat millores salarials després de la pèrdua de fins a un 8% de poder adquisitiu per part dels treballadors en 2010 enfront dels "extraordinaris resultats econòmics" del Grup i un pla d'ocupació.


El preavís de vaga per 25 jornades d'aturades de 24 hores s'estendrien del 15 de setembre al 30 de desembre: 15, 17, 22, 24 i 29 de setembre; 1, 6, 11, 15, 27, 30 i 31 d'octubre; 3 i 5 de novembre; 1, 4, 5, 7, 8, 10, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre a tots els centres de treball del Grup Aena.


De convocar-se, les aturades afectarien uns 11.00 treballadors de col·lectius com bombers, sanitaris, senyalers, tècnics d'operacions i de manteniment aerpoportuario, com el servei del SATE a Barajas (equipatges), tècnics de navegació aèria i administratius, entre d'altres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH