El fiscal general garanteix una actuació "ferma i enèrgica" davant el desafiament independentista

|

AoJudicial José Manuel Maza intervé en l'acte d'obertura de l'Any Judicial


El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha advertit aquest dimarts durant el seu discurs davant el Rei Felipe VI i la cúpula judicial -reunida al Tribunal Suprem en ocasió de l'Obertura de l'Any Judicial- que la Fiscalia està obligada a "desplegar una defensa activa de l'Espanya constitucional "enfront de" les vies de fet en les que s'està incorrent per alguns", en clara al·lusió al procés sobiranista a Catalunya.


Sense esmentar concretament les últimes actuacions de la majoria independentista que lidera aquest procés al Parlament i el Govern, Maza ha recordat que els fiscals, com custodis de la legalitat, estaran "a l'avantguarda" de la seva defensa "en tots els fronts" del ordenament jurídic.


Així, ha anunciat que sota la seva direcció, les fiscalies tant de l'Audiència Nacional, davant del Tribunal Constitucional i davant del Tribunal de Comptes, així com la prefectura fiscal a Catalunya "i les fiscalies provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona seguiran actuant amb celeritat i coherència, sempre amb plena subjecció a la legalitat, per garantir el nostre marc de convivència constitucional".


EL RESPECTE A LA LLEI GARANTEIX LA CONVIVÈNCIA


Maza s'ha referit a la deriva nacionalista durant l'últim tram del seu discurs, subratllant que el Ministeri Públic no abriga dubte sobre les seves obligacions i del seu "vocació com a promotor de la Justícia" perquè considera que "només sota la seva empara i vigència és possible l'exercici de la llibertat i el gaudi de la seguretat" dels espanyols.


En aquesta tasca, ha reblat, "davant de la desraó dels que se situen al marge de la llei, l'Estat de Dret i de democràcia, no hi caben vacil·lacions de cap classe".


Maza garanteix no obstant això una actuació "serena i sempre sotmesa a la norma", si bé "ferma i enèrgica" per garantir la preservació de les institucions de l'Estat de Dret que és "pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols".


"NINGÚ PATIRÀ PER COMPLIR LA LLEI" DAVANT EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA


El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha assegurat que "ningú patirà per complir la llei" davant el desafiament independentista de la Generalitat de Catalunya, ja que els jutges tenen el deure d'emparar tots els servidors públics de tot Espanya.


Lesmes ha emfatitzat que els jutges han d'assegurar els drets reconeguts en la Constitució i en les lleis, "especialment amb relació a aquells ciutadans que puguin sentir-se amenaçats pel legítim exercici d'aquests drets".


A més, el president de l'òrgan de govern ha subratllat que els jutges emparen "tots els servidors públics, de qualsevol classe que siguin, encarregats de fer complir la llei en qualsevol part del territori nacional".


CarlosLesmes ReyFelipeVI 1

El president del CGPJ i del TS, Carlos Lesmes, saluda el Rei Felipe VI en l'obertura de l'Any Judicial


"Ningú patirà per complir la llei", ha conclòs.


"Les voluntats unilaterals que pretenen disposar de la Constitució i que només contemplen com a mecanisme de preservació del que consideren més propi la ruptura o la separació, són inacceptables i violenten la pròpia democràcia doncs cap principi democràtic pot emparar ni legitimar que una part disposi sobre el tot", ha afegit.


D'altra banda, ha recalcat que el poder judicial és "únic, fort i independent" el que suposa una "millor garantia de la llibertat i la igualtat dels espanyols" i ha recordat que la Constitució és "un conjunt de mandats jurídics d'obligat compliment".


Tota la intervenció de Carlos Lesmes, a PressDigital.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH