dilluns, 23 de setembre de 2019

La Fundació Mémora i Creu Roja s'associen per impulsar la cooperació social a Catalunya

|

Manifestacinrefugiados 1


La Fundació Mémora i Creu Roja han signat un conveni per la cooperació social a Catalunya, i coincidint amb la rúbrica Mémora ha presentat la seva nova fundació destinada a aglutinar i impulsar la seva intensa activitat social, segons ha anunciat aquest dimecres en un comunicat.


Un dels objectius d'aquest primer gran acord és que la Fundació Mémora posi a disposició de l'entitat humanitària i especialment per als refugiats que acull a Barcelona tant els seus Espais de Suport com els seus professionals experts en dol.


L'objectiu és que rebin tota mena d'atenció i especialment la psicològica i social gràcies a l'experiència dels professionals de Mémora a la gestió de pèrdues.


A Catalunya, Fundació Mémora compta amb tres espais de suport ubicats a Nou Barris-Horta (Barcelona), l'Hospitalet de Llobregat i Girona.


"El col·lectiu dels refugiats és especialment vulnerable perquè pateix un procés de desorientació per la pèrdua de referències i de dol per la pèrdua o llunyania dels seus éssers estimats", ha destacat el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera.


I ha afegit: "Els professionals de Mémora estan preparats per ajudar-los des d'un enfocament multidisciplinari amb la sensibilitat necessària".


CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ


El conveni preveu l'organització per part de Mémora de col·loquis de sensibilització i seminaris de formació adreçats al personal tècnic i voluntari de Creu Roja en l'àmbit de l'envelliment actiu, el foment dels hàbits saludables, l'acompanyament en el procés final de vida, el duel o la intervenció psicosocial.


La Fundació Mémora neix amb la vocació de donar un renovat impuls als múltiples projectes socials i de sensibilització en relació al procés final de la vida que ha desenvolupat el Grup durant els últims 20 anys.


Tot això amb l'objectiu clar de continuar reforçant i promovent programes de diàleg amb el sector sanitari i social, la col·laboració és cabdal per oferir un servei continu-assistencial que sovint s'inicia en centres residencials i assistencials.


Conjuntament amb els sectors social, sanitari i de suport psicològic, Mémora ha impulsat programes pioners a nivell internacional per a l'atenció a les famílies.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH