dimecres, 16 de juny de 2021

Rajoy garanteix el suport de l'Estat als alcaldes catalans que s'oposin al referèndum il·legal

|Rajoyzaragoza09092017 1
                                                                                                                Els dirigents del PP reunits a la Intermunicipal a Saragossa.

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha solidaritzat amb "tots els alcaldes de Catalunya" que no ajudin a fer el referèndum, després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els digués als veïns que els interpel·laran per la carrer.


"Els alcaldes han de saber que tenen darrere a molta gent i l'Estat, que sàpiguen que estem amb ells, i amb tots els ciutadans de Catalunya que volen que es respecti la llei i els drets de la gent. Tinguin la certesa que tenen darrere a la immensa majoria i que els seus drets estan garantits i protegits per la Constitució espanyola ", ha dit.


Ha considerat que si els que promouen aquest referèndum donessin marxa enrere "s'evitarien danys majors". Ha opinat que estan menyspreant "la força de la democràcia espanyola i, per tant, la força de la democràcia catalana", així com la determinació "de les principals forces polítiques".


"Estan menyspreant les institucions espanyoles i les europees, i també les catalanes, i estan menyspreant al conjunt dels espanyols i als catalans, han de saber que defensarem la democràcia, la llibertat i els drets de tanta gent que s'estan liquidant a les braves".


En aquest context, ha demanat als dirigents del Partit Popular reunits a la Intermunicipal a Saragossa que expliquin als ciutadans les seves raons i arguments: "És molt important que aquesta batalla la donem junts la immensa majoria, les institucions de l'Estat, els partits polítics que representen a molts ciutadans que veuen que s'estan posant en dubte els drets i les llibertats de molts parlamentaris i ciutadans".


EUROPA NO DÓNA SUPORT AL PROCÉS INDEPENDENTISTA


El president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, ha afirmat que a Europa "no donen crèdit" davant el procés independentista de Catalunya i no hi donen suport. Ha afirmat que el procés d'aquests dies al parlament català on s'ha aprovat la llei de referèndum i la de transitorietat és "antidemocràtic i il·legal".


Així ho ha indicat aquest dissabte durant la seva intervenció en la Intermunicipal que el Partit Popular ha celebrat a Saragossa i després que el Tribunal Constitucional hagi donat tràmit a la bateria d'impugnacions del Govern sobre la llei de referèndum aprovada pel parlament català. Això suposa la suspensió durant cinc mesos de la convocatòria de la consulta.


Ha subratllat que "a Europa no donen crèdit, no tenien ni un sol suport i ara el que tenen és la repulsa i l'estupefacció per part de tots, que no entenen el que està passant aquí i que ens animen a garantir que Espanya segueixi sent un Estat de Dret i una democràcia on es respecten els drets de les persones ".


El també president nacional del PP ha relatat que l'última setmana al Parlament de Catalunya s'han liquidat "totes les lleis", per tant, "el principi de legalitat" i "la voluntat dels espanyols", amb l'objectiu que "Espanya deixi de ser Espanya tal com la coneixem". Ha lamentat que alguns diputats hagin actuat "a les braves, per la força, per sobre de la norma i sense respectar res".


D'aquesta manera, ha retret que han liquidat "els tràmits que hi ha a totes les democràcies per aprovar les lleis", han passat "per sobre dels drets de gairebé la meitat dels diputats de Catalunya" i han liquidat "el seu Estatut d'Autonomia "que, per ser reformat, necessita dos terços dels vots mentre que els grups independentistes només tenen la meitat de la representació.


"El que en qualsevol parlament pot portar diversos mesos i fins i tot més d'un any s'ha fet a 12 hores, en què s'ha qualificat una llei, s'ha canviat l'ordre del dia parlamentari, s'han liquidat tots els drets dels diputats , s'ha impedit als diputats anar al comitè de garanties estatutàries ia la nit es convoca un referèndum per liquidar la sobirania nacional i en favor de la independència de Catalunya", ha recordat.


"ANTIDEMOCRÀTIC I IL·LEGAL"


Rajoy ha ironitzat en dir que un diputat independentista de l'oposició que va entrar dijous a debatre a les 9 del matí sobre els assumptes que figuraven en l'ordre del dia es va trobar que 12 hores després no hi havia estatut, es pretenia liquidar la sobirania nacional, s'anunciava un referèndum i es convocava.


"Això és antidemocràtic i il·legal", ha recalcat, lamentant que l'endemà tornessin a fer "la mateixa operació" amb la llei de transitorietat, que és una llei que proclama "la república de Catalunya". Davant d'aquesta situació, ha sostingut que a Europa "no donen crèdit".


Mariano Rajoy ha advertit que la seva obligació com a president del Govern central és "complir la llei" i fer-la complir. "No hi haurà referèndum i faré tot el necessari per a això, perquè és la meva obligació, no vaig a deixar de complir el més important que m'han encarregat els espanyols que és que preservi la unitat nacional", ha dit contundent.


Per això, ha matisat que als independentistes el Govern els va a respondre amb "fermesa, intel·ligència, aplom, amb proporcionalitat, amb serenitat i amb la rapidesa necessària perquè l'Estat de Dret implica procediments i respecte als mateixos i això és el que ens diferencia d'ells".


SUSPESES TOTES LES DECISIONS IL·LEGALS


Mentre els partits independentistes corren "saltant-se els procediments", des del Govern s'atenen "a les formes i procediments democràtics". Ha asseverat que en democràcia no arriba més lluny qui més corre sinó qui "no es desvia del bon camí".


Així mateix, ha informat que ja s'han recorregut al Tribunal Constitucional "totes les decisions il·legals" que s'han adoptat i totes les ha suspès. "Anem a donar suport a totes les decisions que els tribunals de justícia consideren, l'actuació de la fiscalia en defensa de la llei i els drets de tots els ciutadans".


"Anem a aplaudir els funcionaris, a tots, especialment als lletrats del parlament que compleixen amb el seu deure legal enfront de les coaccions i les amenaces impròpies d'una democràcia, anem a solidaritzar-nos ia prestar el nostre suport a aquests diputats de l'oposició del Parlament de Catalunya que han estat trepitjats en els seus drets per una majoria que ha operat d'una forma extremista radical d'una forma impròpia d'una democràcia, tenen el nostre suport i solidaritat", ha afegit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH