El Govern envia un requeriment a Ryanair després de la cancel·lació de centenars de vols

|

Ryanair 1


La Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l'Agència Catalana de Consum, ha enviat a Ryanair un requeriment informatiu després dels centenars de cancel·lacions de vols amb afectació a Catalunya a causa d'una mala planificació de les vacances dels pilots.


Amb aquest requeriment, el Govern vol assegurar-se que l'aerolínia irlandesa compleix les seves obligacions amb els clients i garanteix els drets dels afectats per les cancel·lacions, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest dijous.


Ara Ryanair disposa d'un termini de cinc dies hàbils des del dia següent a la data de notificació del requeriment per contestar la Generalitat.


En concret, el requeriment exigeix informació des del 18 de setembre i fins al 31 d'octubre sobre el nombre total de vols cancel·lats amb sortida i arribada a aeroports de Catalunya, el nombre total de passatgers afectats i l'import dels bitllets facturats per a cada un dels vols afectats per les cancel·lacions.


També demana a l'aerolínia que identifiqui els mitjans d'atenció i informació als consumidors pel que fa a les incidències que afecten el funcionament normal de les relacions de consum i de les vies de reclamació administrativa per part dels passatgers afectats, així com el nombre total de reclamacions d'usuaris rebudes i el seu estat de tramitació.


EL PSOE EXIGEIX MESURES AL GOVERN


El PSOE vol que el Ministeri de Foment s'asseguri que Ryanair indemnitzi tots els passatgers espanyols afectats per les anunciades cancel·lacions de vols de la companyia.


Per a això, s'han registrat al Congrés una proposició no de llei per al seu debat en la Comissió de Sanitat i Serveis Socials, en la qual demanen al Govern "iniciar les converses oportunes" perquè indemnitzi als passatgers quan es compleixin les condicions establertes per aquesta compensació en el Reglament del Parlament Europeu i del Consell.


Aquest reglament estableix normes comunes sobre compensació i assistència als passatgers aeris en cas de denegació d'embarcament i de cancel·lació o gran retard dels vols.


CAMPANYA D'INFORMACIÓ I ASSESSORAMENT


A més, la iniciativa socialista, presentada per la portaveu de Consum, Begoña Tundidor, a més de pels diputats Pere Joan Pons, Sofia Hernanz, Miguel Ángel Heredia i Miriam Alconchel, demana també al Govern que es dugui a terme, a través de l'Agència espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), una campanya d'informació i assessorament als usuaris afectats per les cancel·lacions de vols.


Així mateix, també demanen que s'acordin amb les associacions nacionals de consumidors les actuacions a dur a terme per garantir que tots els usuaris reben les compensacions a què tinguin dret.


Finalment, vol que es coordinin i impulsin amb les comunitats autònomes "totes les accions oportunes per garantir el compliment efectiu de la normativa en vigor sobre compensació i assistència als passatgers aeris enfront de la cancel·lació de vols prevista per a les pròximes setmanes".


L'EXEMPLE BALEAR


Després de registrar la iniciativa, Tundidor ha demanat al Govern protegir els passatgers afectats "davant els greus perjudicis que està ocasionant Ryanair", mentre que Pons ha destacat que el Govern balear ja ha obert expedient informatiu a Ryanair per les cancel·lacions de vols.


A més, d'emplaçar als responsables de la companyia a una reunió informativa, Balears, que ja va sancionar a Vueling a 2016, ha ofert canals per informar els consumidors que havien adquirit passatges de Ryanair dels seus drets i el procediment a seguir per a ser compensats , ha recordat el diputat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH