dissabte, 24 de juliol de 2021

Les autoescoles alerten del possible tancament de "centenars" de centres si continua la vaga d'examinadors

|

Autoescoles

CNAE ha insistit a reclamar uns serveis mínims de, almenys, el 77% mentre durin les aturades.


La Confederació Nacional d'Autoescoles Espanyoles (CNAE) ha advertit del possible tancament de "centenars" d'autoescoles i centres de formació viària si continua la vaga d'examinadors i ha proposat com a "solució provisional" que la Direcció General de Trànsit (DGT) aboni la "modesta quantitat" que demanen els examinadors, equivalent a 250 euros al mes, en dos o tres anys i amb càrrec a partides de lliure disposició.


CNAE ha suggerit a la DGT que "compleixi el compromís al qual va arribar amb els examinadors en 2015" i que arbitri per a això la fórmula que consideri més adequada per solucionar el conflicte amb aquest col·lectiu.


Segons CNAE, la seva proposta no impedeix que la DGT seguir negociant amb Hisenda la pujada del complement específic.


D'altra banda, CNAE ha insistit a reclamar uns serveis mínims de, almenys, el 77% mentre durin les aturades, per tal d'evitar el col·lapse que es viu en algunes prefectures provincials de Trànsit, que no compten amb cap examinador disponible.


Els examinadors de trànsit van iniciar la seva vaga el passat 19 de juny, que es va perllongar a tots els dilluns, dimarts i dimecres de juliol, així com de setembre. A més, dimarts passat, l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) va registrar una nova convocatòria de vaga per a l'octubre , amb la mateixa fórmula que s'ha estat duent a terme al juliol i setembre, segons va assegurar el seu president. El col·lectiu demana un increment del 'complement específic' --de 250 euros al mes-- que, segons assegura el col·lectiu, dignificaria el seu lloc de treball.


112.900 EXÀMENS SUSPESOS


D'altra banda, CNAE ha advertit del possible tancament de "centenars" de centres si persisteix el conflicte.

"Milers d'autoescoles han perdut l'estiu, i l'ombrívola perspectiva que a l'octubre només hagués set dies lliures d'aturades és inacceptable, ja que de complir-se deixaria el sector en una posició tan crítica que, amb tota probabilitat, centenars de centres de formació viària es veurien abocats al tancament ", ha informat.


Per aquest motiu, considera "indispensable que cessi el conflicte i no prossegueixi sota cap circumstància més enllà d'aquest mes".


"Tenim els vehicles aturats i els nostres potencials clients han deixat de matricular-", indica el president de CNAE, José Miguel Báez, qui avança que la facturació del sector ha disminuït un 40% i "molts centres de formació viària estan al límit de les seves forces ". A més, lamenta que la situació està portant a "la ruïna" a unes 37.000 famílies que viuen de la formació viària a Espanya "i altres sectors com els de les assegurances i l'automoció comencen a ressentir".


Fins a la data, i des que va iniciar la vaga, s'han suspès uns 112.900 exàmens pràctics de conduir. La setmana passada, per exemple, es van suprimir 11.700 exàmens, amb 3.900 proves cancel·lades de mitjana per cada jornada d'atur, segons fonts de la DGT. Aquest dilluns s'han suprimit altres 3.200 proves.


El percentatge de seguiment de la vaga se situa aquest mes entre el 60% i el 75%, aproximadament, segons dades ofertes per la DGT i Asextra, respectivament. Aquest dilluns un 71% de treballadors han secundat la vaga, segons Asextra, mentre que la DGT xifra el seguiment en un 63%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH