Puigdemont, el rei de Catalunya, sota pal·li?

Carmen P .Flores

Carles Puigdemont Missatge Institucional

Carles Puigdemont durant el seu discurs institucional.


Diuen que la supèrbia és una mala consellera. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, en la seva carrera cap al precipici "democràtic" ha volgut mostrar a una part de la ciutadania catalana que a Catalunya, ell és qui porta la corona.


L'endemà i a  la mateixa hora del discurs del Rei ha volgut escenificar, com si fos un cap de "estat" que ell està per sobre de l'Estatut, la Constitució i del que faci falta. Mentre diu oferir diàleg ell segueix amb la seva intenció de proclamar la independència el proper dilluns. Però no ho farà des del balcó de la Plaça de Sant Jaume sinó des del Parlament de Catalunya amb els vots de la bancada independentista perquè pringuen tots i buscar aquesta legitimitat parlamentària amb la qual vestir de legalitat, un cop més, la declaració d'independència, que significa, de nou, el desacatament a les lleis, les institucions i l'Estat. Això ho fa invocant la llibertat, la Constitució i la democràcia que ell ha patejat en múltiples ocasions.


Mentrestant, l'Església, una vegada més, s'erigeix com taula de salvació dels que en més d'una ocasió han parlat de la necessitat d'un estat laic. Ara resulta que recorren a ella perquè faci de mediadora entre el govern català i l'espanyol. Junqueras, el vicepresident català, assidu a les misses de la basílica de Montserrat jugarà un paper important en aquesta operació beneïda pel Montserrat. Oi que això rememora una etapa molt dolorosa de la història recent d'Espanya? Dirà alguna cosa la CUP d'aquesta situació o és també un acte patriòtic?


Quan va esclatar la Guerra Civil, la majoria de la jerarquia eclesiàstica es va posar de part dels militars rebels i va trair a la República. Com la seva postura no va ser entesa, l'Església va justificar el seu suport a la dictadura de Franco al·legant que l'Església estava sent perseguida i que el poble espanyol era catòlic en la seva immensa majoria, de manera que la resposta bèl·lica era obligada, justa i necessària. Una situació realment sorprenent en els temps que corren i pels protagonistes de la mateixa. Serà veritat que els extrems es toquen?


Si la pretensió de Puigdemont és seguir provocant, la veritat és que ho ha aconseguit, amb una resposta que no agradarà a ningú i que pagarà -en aquest cas sí- tot el poble de Catalunya.


Diàleg i mà estesa estan sent una mentida maquillada per uns governants que fa molt temps que s'han tirat a la muntanya. President, així no. No es pot estar a missa i repicant.

2 Comentaris

1

Revelaciones privadas a católica carísmática. 23-11-2000 Virgen: Amados hijos de España, ¡volved! ¡Volved a vuestros orígenes! ¡Reencontraos Conmigo! ¡Reconciliaos con Dios! Una terrible guerra civil está fraguándose en vuestras tierras. Fomentando el odio y rencor entre hermanos 19-08-2003 Jesús: Pero Jesús, Tú has dicho que es una guerra civil. Sí, empezará con ese cariz desde el Norte, pero se convertirá en tal violencia desatada como nunca la ha visto vuestra Patria en siglos. 25-10-2011 Virgen: Querida niña: ahora tenéis que difundir estos Mensajes. Son dados para España Amada: una cruenta Guerra Civil está siempre a las puertas de vuestra nación. Pero Yo freno, freno y freno la justa retribución que os merecéis por vuestras obras. 04-12-2015 Jesús: Os ha de venir un tiempo muy duro para España, donde todo sobre lo que os preocupáis, se os quedará pequeño. Pequeño, pequeño, tan pequeño, que ni os acordaréis de él. Porque vendrán días que seréis pasados a cuchillo. literal ).* Seréis fuertemente probados. Ahora que os parece que en esto estáis probados. Seréis doblemente, o triplemente probados. Esto no será nada. Para ello os quiero preparar. …....................................

escrit per EDU 06/oct/17    10:50 h.
2

Puigdemont el nostre profeta

escrit per Daniel 05/oct/17    11:35 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH