La fi del secret bancari a Andorra duplica el negoci d'assessoria a Catalunya

|


AndorraYoutubers 1 1 1

A partir del gener del 2018 els bancs andorrans han de facilitar informació bancària.


Aquest any Andorra va modificar l'acord amb l'OCDE per deixar de ser considerada a Europa com a paradís fiscal i va adoptar l'estàndard global per a l'intercanvi d'informació financera amb països de la UE.


Com a conseqüència de tot això els assessors fiscals a Catalunya han superat les expectatives de negoci que tenien previstes obrint una nova línia de negoci. Fins al moment, els principals clients dels despatxos d'assessoria fiscal eren particulars, però després després de l'acord amb l'OCDE, les autoritats s'han pres seriosament la relació amb el Banc Central Europeu i els països membres de la UE, entre ells Espanya .


A partir de l'any que ve la banca del Principat haurà tingut un any per regularitzar la seva situació, ja que encara que la llei d'intercanvi automàtic va entrar en vigor el gener de 2017, es van donar dotze mesos de termini perquè les entitats s'adaptessin a la nova normativa.


ANDORRA BANKING


En aquest sentit, des de l'Associació de Bancs Andorrans-Andorran Banking puntualitzen a través de la seva web que "Andorra té la intenció de recollir dades bancàries del 2017 en endavant i intercanviar-les a partir de l’any 2018" i pel que fa a la revisió dels comptes preexistents de major valor, més de 1.000.000 dòlars, la titularitat de persona física s’ha d’haver completat en el període d’un any.


"El nou règim d’intercanvi automàtic d’informació s’adreça a la verificació del correcte compliment de les obligacions tributàries i, per tant, els titulars de posicions financeres han d’estar al corrent en el compliment de les seves obligacions", afegeix Andorra Banking.


ASSESSORIES CATALANES


En aquest context, les assessories fiscals catalanes han duplicat els seus clients: a més de particulars i empreses, ara presten serveis als bancs, que volen complir rigorosament la nova directriu, perquè les conseqüències en cas que la ignorin són dures.


Malgrat tot encara hi ha bancs i particulars que no han regularitzat la seva situació i s'enfronten a importants sancions administratives i fins i tot penals. Aquests han al·legat que la llei d'amnistia fiscal, aprovada sota el mandat de Montoro al capdavant del Ministeri d'Hisenda, no els donava prou garanties de seguretat jurídica, de manera que han decidit no regularitzar la seva situació i posar-la al coneixement de la banca andorrana.


BANCS ANDORRANS


Per part de l'Associació de Bancs Andorrans, remarquen que "el nou règim d’intercanvi automàtic d’informació s’adreça a la verificació del correcte compliment de les obligacions tributàries i, per tant, els titulars de posicions financeres han d’estar al corrent en el compliment de les seves obligacions".


Des de l'Associació, subratllen també que la implementació de l'Intercanvi d'Informació Automàtica o IAI "pot tenir lloc mitjançant un acord bilateral o un acord multilateral, com és el cas de l’Acord amb la Unió Europea o l’Acord Multilateral entre Autoritats Competents, basat en el Conveni de l’OCDE sobre assistència mútua administrativa en matèria fiscal".  A més, recorden que el Principat d'Andorra va signar l'Acord Monetari amb la Unió Europea, de manera que es reconeix l'euro com a moneda oficial però té polítiques monetàries pròpies.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH