divendres, 30 de juliol de 2021

Convoquen oposicions per a 2.000 places docents a Catalunya

|

aula

Oposicions per a docents a CatalunyaEl Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres la convocatòria de concurs d'oposició de 2.000 places per a l'ingrés en els cossos de funcionaris docents de la Conselleria d'Ensenyament.


La resolució, signada pel ministre d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, i el secretari d'Ensenyament de la Generalitat, Lluís Baulenas, deriva de l'acord de Govern d'abril de 2017 que aprovava l'oferta parcial d'ocupació de les 2.000 places.


La data de convocatòria de les oposicions la va anunciar el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, en el lliurament dels premis anuals d'Aecoc als millors treballs acadèmics i periodístics.


S'ofereixen 373 places per al cos de mestres de Primària, 1.602 professors de Secundària, 11 de professors d'arts plàstiques i disseny i 14 d'Escoles Oficials d'Idiomes (EOI).


L'objectiu d'aquesta convocatòria és incrementar l'estabilitat de les plantilles, i els aspirants que vulguin accedir al cos de funcionaris docents podran presentar les seves sol·licituds de l'1 al 20 de desembre.


La llista provisional d'admesos i exclosos es publicarà a la primera quinzena de gener, i la definitiva, a la primera de març, i el procés selectiu es preveu iniciar-se en abril.


La convocatòria preveu una reserva d'un 5% del total de places convocades per als aspirants que tinguin reconeguda una disminució física de grau igual o superior al 33%.


PRIORITZA LA PRÀCTICA


El procés selectiu comença amb la fase d'oposició, que consta de dues proves eliminatòries: la primera té per objecte la demostració dels coneixements específics de l'especialitat i consta de dues parts, una pràctica --que puntua un 70% - i un tema per escrit -que és el 30% restant-.


La priorització de la prova pràctica, que va comptar amb el suport majoritari de la Taula Sectorial, permet valorar els coneixements específics de l'especialitat i la competència docent de l'aspirant en l'aplicació a l'aula.


La segona prova vol comprovar l'aptitud pedagògica de l'aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l'exercici docent, i consisteix en la presentació d'una programació didàctica i la preparació i exposició oral d'una unitat didàctica, sent valorada de forma conjunta.


Els aspirants que superin les dues fases de fases d'oposició han d'acreditar els mèrits previstos a la convocatòria, que hauran d'al·legar en sessió pública.


Amb la puntuació de les fases d'oposició i de concurs els aspirants obtindran una puntuació global, que els permetrà estar ordenats dins de cada especialitat, el que en funció de les places assignades a l'especialitat farà que siguin seleccionats o no.
Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH