diumenge, 5 de abril de 2020

Rato s'escuda en la supervisió del Banc d'Espanya per defensar-se de la sortida a borsa de Bankia

|

RodrigoRatosalidaaBolsa

Recurs de la sortida a borsa de Bankia


L'expresident de Bankia Rodrigo Rato s'escuda en la "fiscalització" i en la supervisió del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per exculpar-se de qualsevol responsabilitat d'haver falsejat presumptament els comptes per treure a borsa l'entitat financera el juliol de 2011.


En el seu escrit de defensa de 52 pàgines, el que va ser director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) emfatitza que el relat de fets que presenta la Fiscalia i altres parts en els seus escrits acusatoris "no es compadeixen amb la realitat".


Destaca que no cal oblidar -com sí que han fet les acusacions, diu- que en l'època a la qual es remunten els fets existia un "context de crisi mundial i la concurrència d'una recessió econòmica agreujada".


La defensa de Rato subratlla que de les proves resultants de les diligències practicades en els més de cinc anys d'investigació del 'cas Bankia' s'ha corroborat que la seva conducta sempre ha estat "ajustada a dret". En aquest sentit, responsable de les suposades irregularitats del debut borsari al Banc d'Espanya i a la CNMV.


BFA I BANKIA, ENTITATS "MONITORITZADES"


Explica que des de la integració de les set caixes d'estalvis (SIP), de la qual va sorgir el Banc Financer i d'Estalvis (BFA) i posteriorment Bankia, l'actuació dels seus responsables ha estat subjecta a "supervisió" per part del Banc d'Espanya i del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). "Cap de les fites que es van produir va ser aliena a la prèvia fiscalització, seguiment i, en ocasions, autorització del supervisor", diu l'escrit.


"Es pot dir que tenint en compte el seu caràcter sistèmic, BFA i Bankia van ser entitats monitoritzades per les autoritats a qui l'ordenament jurídic atorga el paper de supervisar (garantir) el correcte funcionament de les entitats bancàries", afegeix.


Insisteix que el grup financer del que va ser responsable entre 2010 i 2012 estava sota un "seguiment continuat especialment intens", el que implicava que l'organisme supervisor tenia la "totalitat de la informació" del banc per "examinar en temps real (i així ho feia) ".


La defensa de Rato afirma que tant Bankia com la seva entitat matriu (BFA) "han anat atenent sempre, en la mesura que això era possible, a les indicacions, recomanacions i requeriments" que els feia el Banc d'Espanya.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH