Barcelona destina el 0,7% del Pressupost a cooperació fins al 2021

|

Amnistia Internacional qualifica el 2014 com un any "catastròfic" per als drets humans

Barcelona consolida el pressupost a cooperació


La regidora de Relacions Internacionals de Barcelona, Laura Pérez, ha assegurat que el Pla Director de Cooperació per la Justícia Global "consolida" l'esforç pressupostari de la ciutat en el 0,7% fins al 2021.


En una roda de premsa aquest dimecres, Pérez ha explicat que s'impulsaran projectes de justícia econòmica, ambiental i de gènere, i en defensa del dret al refugi, a desplaçar-se i a emigrar.


El director de Cooperació i Justícia Global de l'Ajuntament, David Llistar, ha dit que el pressupost destinat a cooperació el 2017 va ser de 10,1 milions d'euros, i ha afirmat que el 2018 aquesta xifra augmentarà previsiblement fins als 10.250.000.


En aquest sentit, el consistori passa de col·laborar amb la cooperació al desenvolupament a la cooperació per la "justícia global", un concepte que es centra en els drets, les desigualtats i els desequilibris a escala global.


El document es va aprovar en el ple del 22 de desembre amb el suport de tots els grups, excepte l'abstenció del PP, i té com a objectiu transitar d'un model acotat a l'ajuda internacional -una sola política- a un model basat en el conjunt de les polítiques públiques.


El pla reforça la cooperació amb la regió de  la Mediterrània, a més de promoure el dret a l'accés i subministrament de serveis públics bàsics com l'aigua i el sanejament, la gestió de residus, el transport públic i la mobilitat urbana, l'educació, la salut i l'habitatge.


Així mateix, el Govern municipal es proposa contribuir a la governança democràtica de les ciutats, a promoure el "dret a la ciutat", impulsar ciutats sostenibles, equitatives i inclusives, i també a integrar principis de l'economia social i solidària, ecologia i feminisme.


Pérez ha indicat que, amb aquest nou pla, la capital catalana reivindica el caràcter municipalista de la cooperació i defensa el dret a la ciutat, que s'aconsegueix a través de l'exercici de la ciutadania i els Drets Humans per assolir un benestar col·lectiu, la gestió democràtica i situar el bé comú per sobre del dret individual.


ENFORTIR CORRENTS DEMOCRÀTIQUES


S'impulsaran projectes a la Mediterrània i Orient Mitjà per enfortir els corrents democràtiques sorgides de la Primavera Àrab i atendre la crisi humanitària a Síria, ia l'Àfrica subsahariana amb la provisió de serveis públics bàsics i contra els desplaçaments "forçats".


A Centreamèrica i el Carib es col·labora amb el desenvolupament de grans urbs i a combatre la violència provocad per la inestabilitat econòmica; a Amèrica del Sud es donarà suport desplegar agendes ambientals, i s'atendrà pobles sense estat i les diàspores.


Barcelona també renovarà aliances de cooperació directa amb altres ciutats, ONGs i moviments socials, 'think thanks', centres educatius, docents i d'investigació, cooperacions catalanes, amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament, i altres "organismes multilaterals".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH