dimarts, 28 de gener de 2020

Sanitaris i serveis socials comparteixen dades a Barcelona

|

metge

Prova pilot per compartir historial


La Conselleria de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han integrat per primera vegada els seus sistemes informàtics per intercanviar dades entre professionals socials i sanitaris sobre persones ateses i pacients, en una prova pilot que preveuen estendre progressivament a tot Catalunya, en els propers anys .


Permet vincular la Història Clínica Compartida de Catalunya (HCCC) i l'Historial d'Atenció Social.


L'objectiu és millorar la presa de decisions i avançar cap a una integració dels dos àmbits, i actualment està en funcionament en usuaris i pacients complexos de més de 64 anys de dos barris de la ciutat -Nova Esquerra de l'Eixample i Besòs-, ha explicat la Conselleria en un comunicat aquest dijous.


"Aspira a estendre" en tots els centres de serveis socials bàsics i equips d'atenció primària de Barcelona i, progressivament, en els propers anys, a tot Catalunya, trencant la diferenciació tradicional entre els dos àmbits que dificulta la coordinació.


Aquest enfocament més centrat en la persona en la seva totalitat permet abordar el "repte majúscul" l'augment de l'esperança de vida de les societats occidentals, cada vegada més envellides.


La prova pilot permetrà identificar quin conjunt mínim d'intercanvi de dades cal establir i quins processos de treballs conjunt cal plantejar entre els equips sanitaris i socials, i els primers resultats es valoraran a principi del segon trimestre d'aquest any.


El sistema registra quin professional de l'àmbit sanitari i social fa cada consulta i facilita el contacte entre els referents professionals, i la informació es comparteix amb un consentiment previ de l'usuari.


L'experiència d'interoperativitat dels sistemes és fruit del treball conjunt entre ambdues administracions en els últims tres anys, i han dissenyat la prova pilot l'Oficina eSalut del Servei Català de la Salut (CatSalut), la Conselleria, el Pla interdepartamental d'Interacció Social i Sanitària, el Consorci Sanitari de Barcelona, la Direcció de Salut de l'Ajuntament, l'Institut Municipal de Serveis Socials i el d'Informàtica.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH