Els pacients amb psoriasi pateixen una malaltia associada

|

psoriasi

Segons les dades de l'enquesta impàs.


El 85% dels pacients amb psoriasi enquestats tenia alguna malaltia associada a la mateixa, havent aparegut la major part d'elles després del diagnòstic.


Això és el que indiquen les dades de l'enquesta impàs, realitzada per Acció Psoriasi.


En concret, els resultats, avaluats en 1.209 pacients de psoriasi de tot Espanya, assenyalen que les comorbiditats més freqüents són l'artritis psoriàsica (31%); sobrepès (30%); ansietat (26%); hipertensió (15%), depressió (10%), problemes cardiovasculars i diabetis (5%) i malaltia hepàtica (3%).


Aquesta patologia "comporta una sèrie de comorbiditats associades a causa que és una malaltia del sistema immunològic i la seva afectació és global.


En aquest sentit, des d'Acció Psoriasi s'ha dut a terme l'estudi impàs per posar de manifest l'impacte de les comorbiditats en els pacients de psoriasi ", ha assegurat el director d'Acció Psoriasi, Santiago Alfonso.


El qüestionari DLQI permet mesurar l'índex de qualitat de vida dels pacients dermatològics. Per això, en aquest cas, s'ha realitzat sobre els pacients enquestats, donant com a resultat que a Espanya la psoriasi afecta de forma greu o molt greu a la qualitat de vida del 22,7% dels pacients.


Al seu torn, presenten una incidència superior a la majoria de comorbiditats associades respecte al global de pacients.


Així es troba la depressió (52%), ansietat (39%), malaltia hepàtica (35%), osteoporosi (28%), sobrepès (27%) i l'artritis psoriàsica (21%).


"L'explicació d'aquestes associacions pot basar-se en el perfil genètic, així com en el component inflamatori que comporta la malaltia i que causa la resistència a la insulina", ha explicat el doctor Miquel Ribera, dermatòleg de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.


SEGUIR UN TRACTAMENT


Un 20% dels pacients no segueixen cap tractament per a la seva psoriasi, segons l'enquesta.


A més, dels pacients amb una activitat modera-severa, un 17% està sense tractament, un 51% tractament tòpic i un 4 en fototeràpia.


"És crític que l'estat inflamatori de la psoriasi sigui diagnosticat a temps, de manera que es pugui començar a tractar el pacient psoriàtic el més aviat possible", assegura el cap de servei de Dermatologia a l'Hospital Universitari Infanta Leonor, Pablo de la Cova.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH