Problemes de famílies a Acciona

|

Entrecanales acciona La participació de control de més del 56%.


La família Entrecanales ha reestructurat la participació de control del 56,03% que suma al capital social d'Acciona.


Un percentatge valorat en uns 2.380 milions d'euros en funció dels actuals preus de mercat, segons ha informat la companyia de construcció i energies renovables.


En virtut del canvi, els dos germans del president de la companyia, José Manuel Entrecanales, fills de la segona esposa del seu pare, Maria Marsans, han traspassat la participació del 5,31% que tenen en Acciona a la seva societat de cartera La Verdosa .


Aquesta participació, valorada en 225 milions d'euros a l'actual cotització, estava fins ara integrada en una de les dues societats en què els Entrecanales canalitzen la seva participació en la companyia des de 2011.


Des d'aquest any, el president i tots els seus germans, és a dir, els descendents de l'expresident José María Entrecanales d'Azcárate, tenien el 28,23% que sumen en Acciona a través de la societat instrumental Wit Europese Investering.


De la seva banda, els descendents de l'exvicepresident Juan Entrecanales d'Azcárate, el vicepresident del grup, Juan Ignacio Entrecanales i els seus germans, tenen el seu 27,8% a través de la signatura Tussen de Grachten.


A partir d'ara, el 5,1% corresponent a la branca familiar Entrecanales Marsans, passa a estar canalitzat per la societat d'aquests accionistes, La Verdosa, en comptes d'estar englobat dins de la signatura Wit Europese.


Així, el 56,03% dels Entrecanales passarà a estar distribuït en tres societats de cartera en comptes de en dos com fins ara. En concret, Wit Europese tindrà un 22,90%, Tussen d'Grachten un 27,8% i La Verdosa el 5,31% restant.


La companyia indica que el grup familiar del president escomet aquesta reestructuració del seu percentatge "amb la finalitat de racionalitzar la gestió i direcció de la seva participació, actualitzant i simplificant la seva estructura de govern".


No obstant això, aquesta reorganització no té efecte pràctic algun en el grup, atès que es manté vigent i sense canvis el pacte parasocial d'estabilitat que tota la família va subscriure el 2011.


En virtut d'aquest pacte, tots es comprometen amb el grup i s'atorguen drets de compra i venda en cas d'eventuals alienacions d'accions.


Així mateix, el pacte continua donant a tots els signants del mateix "plena llibertat de vot sense que, per tant, hi hagi concertació alguna quant a la gestió d'Acciona", segons indiquen en l'en la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH