Montoro dóna 9 dies a la interventora de la Generalitat perquè expliqui com es va finançar l'1-O

|

Montoro

Hisenda adverteix de "responsabilitats personals".


El Ministeri d'Hisenda ha donat 9 dies de termini a la interventora general de la Generalitat perquè remeti al departament que dirigeix Cristóbal Montoro les dades de com es va finançar el referèndum il·legal d'independència del passat 1 d'octubre.


A més, adverteix expressament que l'incompliment d'aquesta ordre pot comportar "responsabilitats personals".


Així figura en la carta remesa pel Secreatrio d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, a Rosa Vidal, la interventora general de la Generalitat, amb data de 15 de gener passat.


Donant compliment així del requeriment que va cursar el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona als ministeris d'Economia i Hisenda el passat mes de novembre.


RESPONSABILITATS PERSONALS


En la missiva, Fernández de Moya avisa: "la informació requerida haurà de ser aportada abans del 24 de gener". I afegeix que, de no ser així, l'incompliment donarà lloc al fet que es trasllade d'aquesta actuació a les autoritats competents "a l'efecte de l'exigència de les responsabilitats personals procedents".


La informació que ha demanat el jutge a Hisenda com a responsable dels comptes catalans en virtut de l'aplicació de article 1 55 de la Constitució és la següent: pagament d'informes previs a la celebració del referèndum de l'1-O; publicitat en els mitjans, pagament per a la creació dels diferents eslògans relacionats amb el referèndum.


També el pagament de la seva difusió en els diferents mitjans de Tv, ràdio i premsa; material electoral com urnes, paperetes, sobres, despeses de la tramesa de l'anomenat cens electoral realitzat almenys per Unipos t o altres companyies.


EXPEDIENTS I NOMS DELS QUE VAN PARTICIPAR


El Ministeri d'Hisenda també reclama a la interventora que recapti la informació corresponent a diversos expedients, indicant els subjectes que van intervenir en els mateixos, tant en el seu inici com en la tramitació, adjudicació, formalització i execució, inclosa la seva fiscalització i recepció.


Entre aquests contractes, hi ha el realitzat sota la rúbrica DFP-CREATIVITAT I Producció CAMPANYA, REGISTRE CAT.EXTERIOR adjudicat a l'empresa ESTUDI DADA SL; l'expedient de contractació nombre PR-2018-428 en matèria de difusió publicitària.


Entre aquests contractes també reclama la informació de qualsevol despesa per campanyes de difusió relatives al denominat "referèndum de l'1 d'octubre" indicant els subjectes que intervenen per a aquesta execució.


A ells s'afegeix la petició d'informació de quatre expedients relacionats amb la publicació de publicitat relativa a l'1 d'octubre.


Però el secretari d'Estat, a més, reclama a la interventora general un "INFORME JUSTIFICATIU" sobre una altra petició que ja li havia cursat el 8 de setembre relativa a una campanya institucional de publicitat de la Generalita t en relació amb l'1-O.


Aquesta petició en forma d'ultimàtum que realitza Hisenda es produeix després que el jutge reclamés a la Generalitat l'esmentada informació i rebés com a resposta que cap Conselleria de la Generalitat havia realitzat cap despesa en el referèndum.


La resposta anava signada pels directors de servei de cadascuna de les Conselleries, entre els quals es trobava Elsa Artadi o Natàlia Garriga, qui va resultar detinguda el passat 20 de setembre a la 'operació Anubis' per ordre del mateix jutge que després li va demanar la informació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH