CaixaBank guanya 1.684 milions el 2017, un 60,9% més

|

Resultados caixabank 2017

Caixabank presenta resultats


CaixaBank ha guanyat el 2017 un benefici atribuït de 1.684 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 60,9% respecte a l'any anterior 2016 i que significa també el millor resultat anual en la història de l'entitat, ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb motiu de la presentació de resultats a València.


El resultat de CaixaBank a Espanya arriba als 1.508 milions d'euros, un 44,1% més, mentre que el banc portuguès BPI -integrat des del febrer- contribueix al benefici amb 176 milions.


El marge brut s'ha situat en 8.222 milions  (+ 5,1%) per la major generació d'ingressos bàsics del negoci bancari -marge d'interessos (+ 14,2%), comissions (+ 19,5%) i ingressos del negoci d'assegurances-, que augmenten un 18% en el grup i un 8% a CaixaBank, i també per la incorporació de BPI.


El 96% dels ingressos provenen de l'activitat bancària bàsica, després de la menor activitat per operacions financeres (-66,7%) i la menor contribució de les participades (-21%).


El marge d'interessos del grup és de 4.746 milions d'euros, un 14,2% més que el 2016, i els ingressos per comissions s'han situat en els 2.499 milions, un 19,5% més.


Les despeses d'administració i amortització recurrents han augmentat en un 11,8%, fins als 4.467 milions. Els ingressos de la cartera de participades s'han reduït en un 21%, fins als 653 milions, reflex, entre d'altres, del menor dividend de Telefónica, canvis de perímetre i la venda del 2% de la participació de BPI a BFA (-97 milions atribuïts) registrat al gener abans de la presa de control.


En el grup, els recursos totals de clients s'han situat en els 349.458 milions, amb un augment del 15% després de la incorporació de BPI (que contribueix amb 34.963 milions més, un 11,5% més), i en CaixaBank s'han incrementat en un 3,5% en el conjunt de l'any, mentre que es van mantenir estables en l'últim trimestre (-0,2%).


MOROSITAT


La ràtio de morositat del grup s'ha situat en el 6%, davant del 6,9% de fa un any, i la ràtio de cobertura de la cartera dubtosa millora fins al 50% (47% a tancament del 2016); els saldos dubtosos s'han situat en 14.305 milions en el grup, dels quals 13.086 corresponen a CaixaBank, el que representen 1.668 milions menys que el 2017.


Les dotacions per a insolvències es van situar en 799 milions, fet que suposa un 154% més que fa un any a causa de l'alliberament de 676 milions de provisions de la cartera creditícia en el quart trimestre del 2016 després del desenvolupament de models interns, i l'entitat ha indicat que, aïllant aquest efecte, l'evolució anual seria d'una reducció del 19,3%.


L'apartat d'altres dotacions a provisions ascendeix a 912 milions i inclou, entre d'altres, el registre de 455 milions associats a prejubilacions (152 i 303 milions d'euros en el primer i segon trimestre, respectivament), 154 milions de sanejament de l'exposició a Sareb en el primer trimestre.


RESULTATS "MAGNÍFICS"


El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha destacat que els resultats de l'entitat en 2017 han estat "magnífics".

En la roda de premsa de presentació dels resultats a la seu del banc a València amb més de 200 periodistes acreditats, Gual ha fet una valoració global molt positiva i ha subratllat que CaixaBank ha seguit guanyant quotes de mercat i ha registrat un benefici rècord malgrat un context encara amb tipus d'interès en mínims històrics i "havent de fer front a circumstàncies complexes".


Entre els èxits de 2017, Gual ha ressaltat que l'entitat ha afermat la seva posició de lideratge en banca minorista en el conjunt de la Península Ibèrica, ha reforçat la solidesa del balanç, l'acció s'ha revaloritzat gairebé un 25%, i s'ha completat la desconsolidación entre La Caixa i Criteria Caixa.


PERSPECTIVES PER AL 2018El president de CaixaBank ha llançat un missatge d'optimisme de cara aL 2018, que ha recordat que és l'últim any del pla estratègic iniciat eL 2015 i ha confiat que s'aconseguiran els objectius marcats.


Ha indicat que l'entitat seguirà avançant en la satisfacció al client, en la seva posició de capital i en la digitalització, entre altres aspectes clau, com la contenció de costos i la reducció dels actius problemàtics, i ha afirmat que esperen culminar el pla estratègic amb una posició de lideratge comercial.


Ha indicat que 2018 es presenta com un any de moderació, encara que el creixement a Espanya seguirà sent dels més elevats entre les economies avançades, i ha recordat que CaixaBank ha fet una previsió de creixement del PIB d'Espanya del 2,4%, encara que ha obert la porta a augmentar aquesta previsió: "No m'estranyaria que revisem a l'alça la previsió".


No obstant això, ha afirmat que "queden desafiaments" a Espanya, com seguir creant ocupació, reduint el deute públic i externa i avançar en algunes reformes, com la de pensions i de la justícia.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH