dilluns, 13 de juliol de 2020

ACS i Altantia llancen la seva OPA conjunta per Abertis

|

abertis 23032018

ACS i Atlantia presenten OPA conjunta.


ACS i Atlantia han presentat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva OPA conjunta per Abertis, una operació valorada en 18.181.000 d'euros amb la qual pretenen conformar al primer grup d'infraestructures del món.


En concret, Hochtief, filial alemanya d'ACS, ha sol·licitat al supervisor autorització per a introduir en l'OPA que va llançar a l'octubre les modificacions acordades amb Atlantia per reconvertir-la en la proposta conjunta.


De la seva banda, Atlantia s'ha "compromès" a retirar la seva OPA unilateral, la qual va presentar al juny de 2017, abans que la CNMV autoritzi la modificació de la Hochtief. D'aquesta manera, deixarà de tenir el caràcter de competidora i es convertirà en l'oferta única i conjunta.


El supervisor del mercat ha de ara analitzar la documentació presentada, autoritzar-la i, en cas que ho consideri oportú, ampliar el termini perquè els socis d'Abertis decideixin sobre la proposta.


La presentació de la modificació no paralitzarà el període d'acceptació, que es va obrir el passat dimarts 20 de març i inicialment s'estén fins al proper 18 d'abril.


En virtut de l'OPA modificada de Hochtief, el grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana controlada per la família Benetton oferiran 18,36 euros per cada acció d'Abertis, que a més pagaran íntegrament en efectiu. Així, anul·len la possibilitat inicial d'emprendre mitjançant un canvi d'accions al voltant del 20% de l'operació.


La contraprestació està ja per sobre de l'actual cotització d'Abertis, que va tancar la sessió de Borsa d'aquest divendres a 18,195 euros per acció.


Amb la presentació a la CNMV aquesta OPA modificada, ACS i Atlantia comencen a executar l'acord assolit la setmana passada amb el que van deixar de banda la 'batalla' d'ofertes que lliuraven pel grup d'autopistes espanyol i van convenir a comprar-juntes.


Les dues empreses tenien legalment la porta oberta a retirar una OPA i modificar l'altra des de dimarts passat, ja que, un cop autoritzada l'oferta original de Hochtief, es va obrir el termini d'acceptació conjunt per a les dues ofertes originals.


No obstant això, la CNMV ja ha manifestat la seva voluntat a estendre aquest termini d'acceptació inicial una vegada que autoritzi els canvis en la nova OPA conjunta.


NOVA AUTORITZACIÓ DEL GOVERN


De la seva banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha apuntat aquest dijous la possibilitat que ACS i Atlantia hauran de sol·licitar de nou autorització del Govern per al seu projecte de prendre conjuntament Abertis, per tal d'doni el 'vistiplau' pel que fa als 1.550 quilòmetres d'autopistes que el grup té en concessió a Espanya.


El llançament de l'OPA modificada de Hochtief per Abertis suposa el primer pas de l'aliança d'ACS i Atlantia al voltant del grup d'autopistes que presideix Salvador Alemany.


En una segona fase, una vegada que es faci amb el 100% d'Abertis, Hochtief la vendrà a la societat conjunta que Atlantia, ACS i la pròpia Hochtief constituiran per prendre i gestionar junts la concessionària.


La signatura tindrà seu a Espanya, malgrat que Atlantia controlarà un 50% més una acció de la societat i ACS i Hochtief la resta.


Quant al finançament de l'operació, els tres socis realitzaran una aportació de 7.000 milions a la signatura conjunta que negociarà amb la banca l'import restant de l'operació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH