Abertis es pronuncia aquesta setmana sobre l'OPA conjunta d'ACS i Atlantia

|

Abertis

Abertis es pronuncia al començament d'aquesta setmana sobre l'OPA conjunta que ACS i Atlantia han llançat sobre el grup de concessions, una operació estimada en 18.181.000 d'euros amb la qual pretenen conformar un gegant mundial d'infraestructures.

La companyia d'autopistes té de termini fins dimecres per que el seu consell d'administració emeti el preceptiu informe sobre l'oferta.

Serà llavors quan Criteria, soci de referència d'Abertis amb un 21,5% del seu capital, es manifesti sobre l'operació i, previsiblement, mostri la seva intenció de vendre la seva participació en l'empresa de la qual va ser cofundador junt, precisament, a ACS .

Abertis ja es va pronunciar davant l'OPA d'Atlantia, actualment retirada, quan es va aprovar a l'octubre de 2017. El grup va considerar llavors "millorable" la contraprestació (16,50 euros per acció), però "atractiu" el projecte industrial que plantejava l'operació .

Per contra, no va arribar a valorar la contraopa que ACS va llançar a través de Hochtief, atès que es va aprovar després que aquest grup i Atlantia acordessin deixar de banda la seva 'batalla' d'ofertes i prendre junts Abertis.

En virtut d'aquest pacte, els dos socis van convenir a retirar la proposta de la companyia italiana i reconvertir la de Hochtief en OPA conjunta. Una vegada que aquesta oferta comuna va rebre dijous el 'vistiplau' del supervisor, els accionistes d'Abertis prendran finalment la paraula després d'un any de licitació.

Criteria i els més de 3.000 socis minoritaris que té la companyia de concessions compten fins al pròxim 8 de maig per decidir si accepten l'OPA i se sumen al projecte dissenyat per ACS i Atlantia per a la companyia.

El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia controlada per la família Benetton ofereixen 18,36 euros per cada acció d'Abertis, una contraprestació lleugerament superior a l'actual preu de mercat, a l'entorn de 18,20 euros per acció.

REPARTIMENT DEL CONSELL.
Els plans d'ACS i Atlantia per a la companyia són excloure-la de Borsa per controlar-la i gestionar-la conjuntament. La companyia italiana ostentarà el 50% més una acció de la seva capital, ACS tindrà un 30% i Hochtief el 20% restant.

Abertis comptarà amb un consell d'administració de nou membres, dels quals cinc, inclòs el president no executiu, seran nomenats per Atlantia, dos per ACS i dos més per la seva filial Hochtief, entre ells el conseller delegat.

L'objectiu final dels dos socis és desenvolupar "un projecte industrial a llarg termini" amb el qual competir per projectes valorats en uns 200.000 milions d'euros localitzats en mercats que consideren estratègics, com els Estats Units, Austràlia i Europa.

En l'actualitat, Abertis compta amb una cartera d'autopistes que sumen 8.600 quilòmetres repartides per França, Itàlia, Índia, Puerto Rico, Brasil, Xile i Argentina, a més d'Espanya.

ACS i Atlantia han signat un pacte d'accionistes d'Abertis de deu anys de durada, si bé el compromís de no vendre accions de l'empresa a tercers és de cinc anys.

A partir del primer lustre podran vendre títols si bé l'altre soci comptarà amb dret de compra preferent o de primera oferta. A més, als vuit anys tots dos poden promoure una volta d'Abertis a Borsa i, per tant, una venda de part del seu capital entre inversors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH