Incorporen el càncer de pulmó per inhalació de sílice a quadre de malalties professionals

|

Cancerdepulmon


El Consell de Ministres ha aprovat en la reunió d'aquest divendres, a proposta de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, incorporar a l'quadre de malalties professionals el càncer de pulmó en treballs exposats a la inhalació de pols de sílice.


Així, l'Executiu ha aprovat un reial decret que modifica un altre anterior de novembre de 2006, que aprova el nou quadre de malalties professionals del sistema de la Seguretat Social i estableix els criteris per a la seva notificació i registre.


Segons el Govern, les evidències científiques han demostrat que la pols respirable de sílice lliure, que pot adoptar la forma cristal·lina, és susceptible de provocar càncer de pulmó i, per aquest motiu, es procedeix a incloure com a malaltia professional el càncer de pulmó en treballs exposats a la inhalació de pols de sílice lliure.


En el seu procés de tramitació, aquest Reial decret ha estat informat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i per la Comissió Nacional de Seguretat i Salut en el Treball.


A més, s'ha sotmès al tràmit d'audiència i informació pública mitjançant la seva publicació al web del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i d'audiència directa als agents socials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH