La Generalitat va destinar més de 236.000 euros a pagar seminaris i projectes en favor de "Procés"

|


L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont


La Generalitat va destinar més de 236.000 euros a pagar seminaris i projectes en favor de "Procés" segons es dedueix en un dels requeriments d'informació que ha fet el secretari d'Estat d'Hisenda a Rosa Vidal Planella, on ha preguntat per prop de 50 projectes, seminaris, conferències, informes, articles i capítols de llibres. I demana que s'identifiquin els pagaments efectuats amb càrrec als fons de la Generalitat.


El Ministeri vol que s'identifiqui la partida pressupostària a partir de la qual es van pagar aquests treballs en favor de 'Procés' així com la totalitat dels expedients de despesa, a més d'identificar els funcionaris, empleats públics o autoritats responsables d'aquestes actuacions.


En aquesta petició, Hisenda s'identifica amb el número d'expedient molts d'aquests treballs, així com el cost dels mateixos, encara que en altres només enuncia els títols. De fet, només en 12 d'ells apunta el cost que van tenir i que suma 236.000 euros, però falta la despesa que es va generar per prop de 40 més.


Alguns d'ells són:


1) "Expectatives i efectes de la independència d'una regió: una comparació entre Catalunya i Escòcia" a què es van destinar 36.000 euros.


2) "Autogovern, contractació pública i qualitat de Govern: una anàlisi empírica dels països de la UE", que va costar 32.000 euros.


3) "Negocis regionals de comunitats que estan entre l'autonomia i la independència", destinat a Canadà per a una estada de recerca a la Universitat Pompeu Fabra durant 6 mesos amb una quantia total de 11.955 euros.


4) "Competició electoral en països ètnicament heterogenis. Les conseqüències polítiques de les normes constitucionals" el país d'origen és Dinamarca i la beca és de 16.791 euros per a una estada de 9 mesos a la Universitat de Barcelona, a la Facultat d'Econòmiques.


5) "Federalisme plurinacional i encaix dels moviments secessionistes en una perspectiva comparada: el cas de Catalunya" per a una estada a la Pompeu Fabra de 9 mesos destinat a Finlàndia, per 16.845 euros.


6) "La legitimitat l'endemà del Procés: una anàlisi comparativa i normatiu" per 18.000 euros.


7) "Autogovern i rendició de comptes de les polítiques socials" 10.000 euros més.


8) Projectes en què van participar investigadors de Kazakhstan, als quals es va pagar 6.313 euros per tres mesos d'estada per a un treball titulat "Reflexionant sobre el patriotisme federal a Catalunya".


9) Un investigador suís, va estar 3 mesos a la Pompeu Fabra per treballar sobre "Les polítiques i normes compartides en el cas de Catalunya", que van costar 5.830 euros.


10) Altres 2.000 euros es van dedicar a un projecte titulat "Secessió, no violència i desobediència civil: una aproximació teoricopràctica".


11) 2.000 euros també per un altre sobre "L'evolució el vot dual a Catalunya des d'una perspectiva comparada: determinants i conseqüències".

1 Comentaris

1

Això és internacionalitzar el "procés" donar beques a paísos que després els agrrïs es situraran a favor i faran alguna publicació. Ara bé per les quantitats es veu que hi ha països e 1a. i 2a.

escrit per Martín 07/mai/18    11:05 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH