Jutges i fiscals criden a l'aturada massiva el 22 de maig després de la falta d'acord amb el ministeri de Justícia

|

Catala justícia efe

Rafael Catalá, ministre de Justícia (EFE)


Les associacions de jutges i fiscals han mostrat les seves discrepàncies amb el Ministeri de Justícia després quedar-se amb una visió "negativa" de la reunió que van mantenir aquest divendres, en la qual van tractar temes com la demanda relativa a la retribució de les guàrdies, per la qual cosa es reafirmen en la seva idea de continuar amb les mobilitzacions.


Durant la trobada es va analitzar la proposta de les associacions sobre la quantia de les retribucions vinculada als grups de població on s'ubiquen els diferents òrgans judicials i les fiscalies, orientant-se a la definició de criteris objectius i clars de classificació i millora. A més, es va estudiar la demanda relativa a la retribució de les guàrdies amb l'objectiu de fixar millors condicions, especialment en els partits judicials més petits.


Es va tractar igualment altres qüestions que formen part del conjunt de les demandes associatives, com les retribucions variables, i es van analitzar les possibilitats que permetria l'aplicació, en l'àmbit del Ministeri de Justícia, de l'Acord per a la millora de l'ocupació pública i de condicions de treball subscrit el passat 9 de març pel Ministeri d'Hisenda i els representants sindicals, especialment pel que fa als fons addicionals.


La secretària d'Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, ha assenyalat que, de les 14 propostes consensuades per les associacions, "una àmplia majoria està ja en tràmit o en procés d'elaboració", així com que les altres estan sent objecte de "avançat estudi".


A més, ha assegurat que es van revisar els tràmits parlamentaris pendents i els possibles calendaris d'aprovació de les reformes legislatives que permetran materialitzar amb agilitat les millores normatives projectades.


No obstant això, per a les principals associacions de jutges i fiscals no es van produir avenços en la negociació i tampoc es va percebre un canvi d'actitud ministerial, tot i les "importants" mobilitzacions d'aquestes últimes setmanes.


"A hores d'ara el Ministeri de Justícia desconeix que les propostes de les associacions no són catorze sinó divuit, en haver-se afegit fa mesos les de les associacions de fiscals", denuncien.


Així mateix, destaquen la "indiferència" que van apreciar en els representants de la cartera que dirigeix Rafael Catalá, "tant en la reunió com en el comunicat enviat als mitjans de comunicació".


Jutges i fiscals s'afirmen així en la idea de continuar amb el seu calendari de mobilitzacions i de participar de manera "massiva" per tots els representants del col·lectiu en les concentracions i aturades parcials i en la h uelga convocada per al proper 22 de maig.


A més de Sánchez-Cortés, a la trobada també van acudir, per part del Ministeri de Justícia, el secretari general de l'Administració de Justícia, Antonio Dorado, i el director general de Relacions amb l'Administració de Justícia, Joaquín Delgado.


En representació de les associacions de jutges i magistrats van assistir Juan José Carbonero, per l'Associació Professional de la Magistratura; el portaveu de jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Ignacio González; José Pérez i Javier Albar, per l'Associació Judicial Francisco de Vitoria; i Francisco Gutiérrez i Alejandro Vega, del Fòrum Judicial Independent.


I en representació de les associacions de fiscals van participar Miguel Pallarés i Salvador Viada, per part de l'Associació Professional Independent de Fiscals; Jesús Alonso i Montserrat García, de l'Associació de Fiscals i Maria de las Heras i Emilio Fernández, per la Unió Progressista de Fiscals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH