dimarts, 19 de octubre de 2021

ACS i Atlantia aconsegueixen el 78,7% d'Abertis amb la seva OPA

|

Florentino pérez acs 09052018

Florentino Pérez, president d'ACS.


ACS i Atlantia s'han fet amb el 78,79% del capital social d'Abertis a través de l'OPA que van llançar sobre la companyia d'autopistes.


L'oferta del grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana ha estat acceptada per 780,31 milions de títols de l'empresa de concessions, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


Al preu que oferien a l'OPA, de 18,36 euros per acció, aquesta acceptació suposa un import de 14.326 milions d'euros.


Així mateix, aquest volum d'acceptació equival al 78,79% del capital social total d'Abertis, el 85,60% un cop descomptada l'autocartera que té aquesta companyia.


L'OPA s'ha tancat amb èxit, ja que estava condicionada a la consecució del 50% més una acció del grup.


No obstant això, ACS i Atlantia no han aconseguit el percentatge mínim d'acceptació del 90% del capital (82% descomptant autocartera) per poder activar el procediment de compravenda forçosa de les accions restants.


D'aquesta manera, el procés per adquirir les accions que no van acudir a l'oferta i complir així l'objectiu d'excloure Abertis de Borsa portarà una mica més del període d'un mes que sol suposar la compravenda forçosa, atès que pot comportar la convocatòria d'una junta d'accionistes del grup de concessions.


ACS i Atlantia ja havien contemplat els dos supòsits, de manera que van calcular que el procés de presa d'Abertis conclourà el proper mes de juny o al començament del tercer trimestre de l'any, en funció del grau d'acceptació que s'aconseguís.


PROPERS PASSOS


Aquest és el termini que estudien per culminar tot el procés, que comporta també la constitució d'una societat conjunta per part d'Atlantia, ACS i Hochtief per canalitzar la propietat i gestió de la companyia d'autopistes.


Així mateix, abasta una operació paral·lela per la qual ACS subscriurà íntegrament una ampliació de capital de 915 milions de Hochtief i posteriorment vendrà un 24,1% d'aquesta firma alemanya a Atlantia.


La italiana serà així el seu segon major accionista per darrere de la constructora espanyola amb un percentatge lleugerament per sobre del 50%.


Pel que fa a la societat conjunta per prendre Abertis, haurà de tornar a demanar autorització al Govern per fer-se amb les autopistes que aquesta companyia té a Espanya, si bé confien en aconseguir-la sense problema, ja que ja es va concedir per a les seves opes competidores.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH