dimarts, 10 de desembre de 2019

Així es transformen les aigües residuals per reutilitzar

|


Fundació Aquae presenta un nou lliurament de AquaeXplore per explicar com es transformen les aigües residuals a les plantes de depuració per tal de reutilitzar o dispersar-les sense riscos en la naturalesa.


Una funció clau si es té en compte que actualment més del 80% d'aquestes aigües grises s'aboca a l'entorn sense cap tipus de tractament, el que provoca que el 25% de la població, uns 1800 milions de persones, accedeixi a fonts d'aigua contaminades .


AquaeXplore és un projecte de divulgació dissenyat per ajudar a explicar el món de l'aigua de forma interactiva, a través de vídeos en 3D, infografies, mapes, i textos.


Un projecte elaborat per enginyers de Canals i Ports, Marítims o Aeronàutics i experts mediambientals, com l'autora d'aquest últim capítol, Encarnación Rodríguez Hurtado, catedràtica de Tecnologia Ambiental de la Universitat Politècnica de Madrid.


En aquest nou lliurament s'explica què són i com funcionen les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR), endinsant el lector en les instal·lacions d'una planta, a través d'una visita virtual.


EL PAS A PAS DE LA DEPURACIÓ


També  s'il·lustra el procés de depuració i les possibles funcions d'aquestes aigües depurades, que solen emprar-se en usos urbans com neteja de carrers o reg d'espais públics; usos industrials, agrícola i ramader, com a reg de cultius; però també recàrrega d'aqüífers o reg de camps de golf.


MINIMITZAR LES AIGÜES GRISES


Una de les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Organització de Nacions Unides (ONU) és reduir a la meitat el percentatge d'aigües residuals que no reben tractament i augmentar el seu reciclat i reutilització en condicions de seguretat a nivell mundial per 2030.


En 2017, l'ONU va centrar el Dia Mundial de l'Aigua a les aigües residuals, sota el lema 'Aigües residuals, per què desaprofitar aigua?', amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de reduir la generació d'aigües residuals i millorar el seu tractament.


Aquaexplore és una experiència interactiva per conèixer aspectes singulars del món de l'aigua que s'emmarca dins dels projectes 'wiki' de Fundació Aquae, pensats per difondre el coneixement en temàtiques relacionades amb l'aigua, el medi ambient i la sostenibilitat.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH