De Alfonso va cobrar 70.000 euros de sobresous irregulars en Antifrau

|

Daniel de alfonso parlament 16052018


La Sindicatura de Comptes ha fet públic aquest dimecres un informe sobre l'exercici 2015 de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), quan la dirigia Daniel de Alfonso, en el qual conclou que com a director es va atribuir uns 70.000 euros de sobresou sense que li correspongués percebre aquests imports.


Segons ha informat la Sindicatura en un comunicat, considera que el director de l'OAC no tenia dret a percebre el trienni generat a l'OAC per alt càrrec pel que va cobrar 49.086 euros en excés, a més que la base del càlcul va anar augmentant "irregularment".


Així mateix, l'informe considera que De Alfonso va cobrar un complement de qualitat de 20.005 euros malgrat no tenir dret a cobrar aquest complement, a més que es va aplicar percentatges superiors al 5% dels establerts en les bases del càlcul de complement de qualitat sense "cap justificació".


La Sindicatura assenyala igualment que la directora adjunta de l'OAC entre novembre de 2014 i setembre de 2016, Maria Teresa Masià, va cobrar un complement de qualitat de 9.721 euros tot i no tenir dret per ser un alt càrrec.


El document també indica que l'OAC va reconèixer i va pagar al cap d'Administració, Recursos Humans i Pressupostos un trienni generat en una empresa de la Rioja "com si aquest s'hagués generat a l'OAC durant el període 2012-2016 per 42.687 euros".


FETS PERSEGUBILES


Aquestes incidències detectades "poden donar lloc a fets perseguibles administrativament i judicialment", segons l'informe de la Sindicatura, que inclou altres observacions com que el sistema de gestió pressupostària, comptabilitat i de contractació tenia deficiències i era poc fiable.


També indica que el Parlament no va fer cap informe de control financer permanent dels dos primers trimestres de l'exercici 2015 de l'OAC, que "no va aplicar les mesures de contenció de la despesa equivalents a les adoptades per la Generalitat".


L'informe afegeix que l'OAC "va incorporar al personal funcionari de forma directa, sense cap convocatòria pública per a cobrir les places" en 2015, per la qual cosa conclou que no es van garantir els principis de publicitat, concurrència, mèrits i capacitat.


Una altra actuació que "no s'ajusta a dret", segons la Sindicatura, va ser la decisió de De Alfonso d'autoritzar el pagament de 281.000 euros en concepte de complement de qualitat a tot el personal de l'OAC, adherint-se al Acord de condicions de treball del personal del Parlament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH