dilluns, 18 de gener de 2021

Lorenzo Sanz s'enfronta aquest dilluns a la petició de la Fiscalia de 5 anys i mig de presó

|

Lorenzo sanz ep

Lorenzo Sanz, expresident del Reial Madrid (Europa Press)


La Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de Madrid celebrarà aquest dilluns a partir de les 10.15 hores la vista oral del judici contra l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz per la presumpta comissió de dos delictes contra la Hisenda Pública relatius a l'Impost sobre la Renda dels exercicis 2008 i 2009, pels quals s'enfronta a una petició de pena de cinc anys i mig de presó ia haver de pagar a Hisenda gairebé 4,7 milions d'euros, segons ha informat la Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Madrid en sengles notes de premsa.


Sempre segons les conclusions provisionals de la Fiscalia, el processat va ocultar en les liquidacions de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) dels anys referits (a què es va acollir a la modalitat de tributació conjunta amb la seva dona) quantioses rendes , subjectes i no exemptes de l'IRPF, per import de 5.968.975,5 euros.


Aquesta quantitat, segons la Fiscalia, va haver de ser declarada en aquests anys, cosa que "de manera intencionada no va fer l'acusat per obtenir així un benefici fiscal il·lícit i deixar d'ingressar 969.437,08 euros en l'exercici de 2008 i 275.386,26 euros en el de 2009 ".


A més de la sol·licitud de presó, la Fiscalia reclama una multa de 2.907.000 euros per l'exercici de l'any 2008 i una altra de 550.000 euros per la del 2009, a més d'indemnitzar la Hisenda Pública en 1.224.823,34 euros. En total, ha de pagar 4.681.823 euros.


Per a la Fiscalia no ha quedat acreditat que la cònjuge del processat conegués el propòsit defraudador de l'acusat, participés o ostentés capacitat decisòria en la confecció i presentació de les referides declaracions.


No obstant, en tant que casada en règim de societat de guanys amb l'acusat i no constant cap altra font d'ingressos, "es va beneficiar de les quantitats deixades d'ingressar per aquest a l'erari públic, aplicant les mateixes al sosteniment de les despeses derivades de la unitat familiar".


Per tant, i respecte de la dona de l'acusat, María Luz DM s'obre també judici oral en concepte de partícip a títol lucratiu i de ser considerada culpable ha d'indemnitzar la Hisenda Pública en el 50 per cent de la quota defraudada, és a dir , en 622.411,67 euros.


En concret, el Ministeri Públic descriu tres actuacions contra l'expresident de Reial Madrid. A la primera acusa Sanz de no haver declarat al fisc els rendiments de treball fruit dels ingressos obtinguts per l'entitat nuada SA, de la qual era administrador solidari, i per la cessió "gratuïta" d'un immoble d'aquesta societat a l'acusat ja la seva esposa que, en realitat, constituïa la seva residència habitual. Els ingressos obtinguts i no declarats durant 2008 i 2009 ascendeixen a 465.371,26 euros.


La segona es refereix als guanys de patrimoni no declarades obtingudes de la transmissió en 2008 de 83 participacions que tenien Sanz i la seva dona de l'entitat francesa PARADISO SR i de la transmissió en 2009 d'un habitatge a Marbella propietat de Maria Luz Durán, el seu dona. Els ingressos obtinguts en les dues operacions i no declarats van ser de més de cinc milions d'euros (5.252.604,31).


La tercera operació fraudulenta es refereix a uns ingressos no declarats de 251.000 euros, Aquesta quantitat de diners, segons la Fiscalia, va ser ingresses en els comptes bancaris del matrimoni mitjançant transferències i xecs bancaris "l'origen no s'ha justificat ni s'ha acreditat per la agència tributàries que responguin a disposicions monetàries o operacions mercantils".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH