diumenge, 31 de maig de 2020

Dani Alves, Lorenzo Sanz i el desaparegut Canal Nou, a la llista de morosos

|

Alves


L'Agència Tributària ha publicat aquest dijous la nova llista de morosos a la pàgina de la seva seu electrònica. En ella apareixen un total de 4.768 deutors, un 1,8% menys que a la llista anterior. El deute, que supera els 15.700 milions d'euros, ha augmentat un 0,7%.


La llista inclou els deutors amb la Hisenda Pública amb deutes o sancions tributàries de més d'un milió d'euros, pendents de pagament a 31 de desembre de 2015, i que no es trobin ni ajornades ni suspeses.


La primera llista de morosos es va publicar el passat 23 de desembre i, en aquell moment, figuraven en la mateixa els deutors de més d'un milió d'euros a 31 de juliol del 2015.


Segons les fonts consultades, 333 deutors que apareixien en el primer llistat ja no figuren en el segon per cancel·lar totalment o parcialment el seu deute o per haver obtingut un ajornament o suspensió abans del 31 de desembre de 2015. Però mentre uns surten altres entren: el segon llistat recull 246 nous deutors amb Hisenda.


Més de 1.500 deutors que figuraven en el primer llistat han pagat deutes per import de 312 milions d'euros entre el 31 de juliol de 2015 i l'1 de juny del 2016.


LA MAJORIA DELS DEUTORS SÓN PERSONES JURÍDIQUES


A la llista de majors deutors amb l'Administració Tributària s'identifica completament als contribuents, siguin persones físiques o jurídiques, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.


Dels 4.768 deutors amb Hisenda recollits en el llistat, 336 són persones físiques, amb un deute inferior als 700 milions d'euros, i 4.432 són persones jurídiques, amb pagaments pendents de més de 15.000 milions d'euros. Pel que fa a la llista anterior, s'ha reduït el deute de les persones físiques, però la de les jurídiques ha augmentat.


EL 42% DEL DEUTE PROCEDEIX DE MOROSOS A CONCURS


Dels més de 15.700 milions d'euros de deute pendent de pagament recollits en aquest llistat, més de 6.600 milions d'euros, el 42% del total, és deute de morosos en procés concursal, és a dir, afectada per un procediment en el qual les possibilitats de cobrament efectiu del deute són reduïdes mentre duri el concurs. En conjunt, en el llistat apareixen més de 1.700 deutors concursals, el 35,7% del total. Aquestes xifres són molt similars a les de la primera llista de morosos.


A més, amb 881 morosos inclosos en aquesta llista s'han realitzat derivacions de responsabilitat subsidiària o solidària a tercers diferents del deutor principal, per un import de gairebé 1.700 milions d'euros, equivalents a prop del 10,7% de la quantia total del deute que figura en el llistat. Aquestes actuacions s'allarguen en el temps la recaptació d'aquests deutes, segons les mateixes fonts. També aquestes dades són similars als de la primera llista de morosos.


El nou llistat de grans deutors estarà disponible només tres mesos des de la data de publicació, de manera que s'ha d'assegurar la seva desaparició complert aquest termini. A més, es impedirà que es localitzi a través de motors de cerca a Internet.


Les successives llistes de morosos es publicaran tots els anys entre l'1 de maig i el 30 de juny amb deutes pendents a 31 de desembre de l'exercici anterior, per tal de donar compliment al que desenvolupat en l'article 95 bis de la Llei general tributària .


Abans de la publicació de la llista, els deutors afectats seran notificats per Hisenda i tindran un termini de 10 dies hàbils per realitzar al·legacions. Aquestes només serviran per corregir errors materials si hi fossin, però no per fer el pagament del deute i evitar amb això l'aparició a la llista.


QUI ESTA A LA LLISTA?


La Comunitat de Múrcia, la constructora Sacyr, la Radiotelevisió Valenciana, el futbolista Dani Alves, la immobiliària en concurs de creditors Grup Tremón i Enel Green Power Espanya apareixen a la nova llista de morosos que acaba de publicar l'Agència Tributària, amb deutes amb el fisc superiors a un milió d'euros a 31 de desembre del 2015.


En concret, la Comunitat de Múrcia apareix en el llistat amb un deute de 22,14 milions d'euros, alhora que el Servei de Salut de Múrcia també figura per deutes amb Hisenda per import de 26,6 milions.


La constructora Sacyr, per la seva banda, apareix amb un deute de 116,1 milions d'euros, si bé la companyia assegura que no té deutes amb Hisenda perquè aquest import es correspon amb la tributació de la venda de la seva filial Testa a l'SOCIMI Merlin , una operació que estava exempta i que així l'hi ha reconegut l'Agència Tributària, segons ha indicat l'empresa a Europa Press.


L a companyia d'energies renovables Enel Green Power també apareix ara a la llista, amb un deute d'11,69 milions d'euros, tot i que fonts de l'empresa van traslladar a Europa Press que ja va abonar aquest deute el passat 15 de gener i que està al corrent amb Hisenda.


Per la seva banda, la desapareguda televisió pública valenciana, Canal Nou, deu al fisc 1,3 milions d'euros, mentre que l'exjugador del Barcelona Dani Alves té un deute amb Hisenda de 1,3 milions d'euros i el Grup Tremón deu al fisc 8,9 milions d'euros.


Per contra, desapareixen de la llista, bé per haver pagat el deute o per haver sol·licitat ajornaments o suspensions de la mateixa, Pescanova, la companyia de centres comercials Riofisa, l'empresa de mitjans de comunicació Secuoya, l'empresari Juan Carlos Serratosa i els germans Areces, accionistes d'El Corte Inglés.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH