dissabte, 24 de agost de 2019

Jesus Nuño de la Rosa, nou president d'El Corte Inglés

|


Jesu00fas Nuu00f1o de la Rosa


El Corte Inglés ha cessat aquest dijous 14de juny a Dimas Gimeno com a president, càrrec per al qual ha nomenat Jesús Nuño de la Rosa, un dels dos consellers delegats del gegant de la distribució i home de confiança de les germanes Álvarez.


Així ho ha aprovat el consell d'administració del grup, que s'ha reunit amb caràcter extraordinari per abordar, per primera vegada en la seva història, el cessament i nomenament d'un president.


Amb el suport majoritari del consell, Nuño de la Rosa, figura clau en la signatura de l'acord de finançament de deute a principis d'any per un import màxim de 3.650 milions d'euros, es converteix així en el cinquè president d'El Corte Inglés després de César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno, i en el primer que no forma part de la família fundadora del grup.


El nou president de la companyia, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en Viatges El Corte Inglés, empresa de la qual és director general des de 1998. Nuño de la Rosa, que també és patró de la Fundació Ramón Areces, ha destacat pel seu coneixement de l'àmbit financer, del sector hoteler i turístic.


El consell d'administració ha afrontat una jornada clau en la història del grup i s'ha reunit amb tres punts a l'ordre del dia: aprovació de l'acta de l'anterior reunió del consell, el del passat 30 de maig, cessament i nomenament del president i precs i preguntes.


APOSTA PER LA PROFESSIONALIZACIÓ


Amb el nomenament de Nuño de la Rosa, el consell d'administració d'El Corte Inglés advoca per recuperar la normalitat de la companyia i segueix apostant per la professionalització de la gestió, cosa que Nuño de la Rosa ja realitzava des que va ser nomenat conseller delegat al costat de Víctor del Pou l'any passat.


Dimas Gimeno, per la seva banda, no ha acudit finalment a la reunió del consell d'administració en què s'ha aprovat el seu cessament, recolzat per la major part de consellers, i ha romàs al seu despatx de les oficines del grup al carrer Hermosilla , en no estar d'acord amb la celebració del mateix. En aquest sentit, Gimeno ja ha anunciat la seva intenció de impugnar-lo davant els tribunals perquè totes les decisions adoptades quedin anul·lades.


El fins aquest dijous president d'El Corte Inglés va constatar en la reunió del passat 30 de maig la falta de suport del màxim òrgan de govern a la seva continuïtat en el càrrec, tenint en compte que set dels deu consellers ja van anticipar l'orientació del seu vot favorable a la seva destitució.


Un cop destituït com a president i rellevat en el càrrec, Gimeno continuarà com a conseller fins a la celebració de la junta d'accionistes d'agost, en què fins i tot podria ser cessat també com a membre del consell d'administració, llevat que presentés abans la seva dimissió.


Gimeno va assumir la presidència del grup amb 39 anys al setembre de 2014, després de morir el seu oncle Isidoro Álvarez, tot i que a finals d'octubre de 2017 Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa van ser nomenats consellers delegats assumint els poders executius.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH