diumenge, 20 de octubre de 2019

Dormir més de vuit hores augmenta el risc cardiovascular i de mort en un 30%

|

cor ep

Dormir més de 8 hores augmenta el rieso de mort (Europa Press)


Un gran estudi dirigit per la Universitat de Keele, al sud del Regne Unit, ha revelat que dormir més de vuit hores està vinculat a una major mortalitat i risc cardiovascular que aquelles que dormen menys de set hores. De fet, apunta que una durada del son de deu hores està relacionada amb un 30% més de risc de morir en comparació amb dormir durant set hores.


L'estudi, publicat al 'Journal of the American Heart Association', va examinar el vincle entre el somni i la malaltia cardiovascular i la mortalitat en més de tres milions de participants. La investigació va trobar que una durada del son de deu hores es relaciona concretament amb un augment del 56% en el risc de mortalitat per accident vascular cerebral i el 49% en el risc de mortalitat per malaltia cardiovascular.


Els investigadors de la Universitat de Keele, juntament amb col·legues de la Universitat de Manchester, la Universitat de Leeds i la Universitat d'East Anglia, van revisar 74 estudis que van analitzar la mortalitat i els resultats cardiovasculars per autoinformació sobre la durada del son i la qualitat del somni.


Amb tota aquesta informació també ha descobert que la mala qualitat del son s'associa amb un augment del 44% en la malaltia coronària.


L'investigador principal, el doctor Chun Shing Kwok, qui treballa amb el Professor Mames Mames a l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Keele, explica: "El nostre estudi té un important impacte en la salut pública perquè demostra que el somni excessiu és un marcador de risc cardiovascular elevat".


Segons la seva opinió, aquestes troballes "tenen implicacions importants ja que els metges han de prestar més atenció a les consultes a la durada del son dels pacients i la seva qualitat. Si es troben patrons de son excessius, particularment durades prolongades de vuit hores o més, els metges haurien de considerar detectar factors de risc cardiovascular adversos i apnea obstructiva de la son".


L'anàlisi suggereix que els patrons de son excessius són un marcador de major risc cardiovascular. Els resultats mostren que dormir més de la durada recomanada de set o vuit hores pot estar associat amb un grau moderat de dany, en comparació amb aquells que dormen per períodes més curts.


En aquest sentit, el doctor Kwok coincideix que "el missatge important és que el somni anormal és una marcador de risc cardiovascular elevat i s'ha de tenir més consideració en explorar tant la durada com la qualitat del son durant les consultes amb els pacients".


Aquest expert explica que la quantitat i qualitat del nostre somni "és complexa" i sobre ella hi ha influències culturals, socials, psicològiques, conductuals, fisiopatològiques i ambientals, "com la necessitat de cuidar nens o familiars, patrons irregulars de torns de treball, malalties físiques o mentals i la disponibilitat de productes les 24 hores en la societat moderna".


Per això, van decidir investigar la influència d'aquests factors en els patrons de son i per saber "si és més nociu dormir més o menys de la durada recomanada de son de set a vuit hores".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH