dimecres, 24 de abril de 2019

El mes en què vas néixer afecta a la teva personalitat, segons la ciència

|

Otou00f1o


No, no es tracta d'astrologia. L'astrologia és un galimaties -galimatías molt persuasiu, però galimaties de totes maneres. La seva premissa fonamental -que la gravetat combinada de tots els planetes en el moment en què neixes determina la teva personalitat- és la seva perdició.


Com Newton sabia, la gravetat de qualsevol objecte massiu és inversament proporcional al quadrat de la seva distància. Fins i tot per a un planeta gegant com Neptú, que està a 4.400 milions de km de distància, la quantitat de força gravitacional que va exercir sobre tu en néixer va ser ... pel que si ets Sagitari o Taure seràs ...


Tot i que el dia del teu naixement no marqui cap diferència, això no vol dir l'època no marqui alguna diferència. Aquí, els científics estan reunint un petit però cada vegada més persuasiu corpus d'evidències que en realitat pot haver alguna causa i efecte en el treball.


Hi ha innombrables coses que afecten el desenvolupament del nadó a l'úter. La nutrició materna certament juga un paper, ja que els nadons que neixen durant les fams tendeixen a ser més fràgils que els nadons que neixen en èpoques d'auge. Fins i tot en el món desenvolupat, on els aliments són abundants, les dietes maternes pobres en proteïnes, vitamina C o vitamina D poden afectar el desenvolupament del cervell, el cor o els ossos.


Els virus estacionals, en particular la grip, també poden afectar la salut materna i el desenvolupament fetal. La gestació durant l'hivern, amb els seus dies curts i nits llargues, pot causar trastorn afectiu estacional (TAE) en les mares, amb nivells baixos de serotonina en el cervell matern que poden portar a dèficits similars en el nadó.


fetus


Fins i tot després del naixement, els nadons continuen sent modelats poderosament pel món que els envolta. Un estudi realitzat el 2010 en ratolins trobar que les cries de ratolí nascudes i deslletades amb llum d'hivern simulada es van ajustar pitjor a un canvi en la llum d'estiu, mostrant pitjors hàbits alimentaris i nivells d'activitat. Els ratolins nascuts i deslletats a l'estiu no van tenir problemes per adaptar-se a les condicions hivernals.


Un estudi posterior dels cervells dels ratolins trobar que un gen que regula els ritmes circadians era en general menys actiu en els ratolins nascuts a l'hivern.


Una allau d'estudis recents en els últims cinc d'anys ha intentat estendre aquestes troballes als éssers humans, amb investigadors que perfilen el caràcter d'estudiants universitaris i adults i després es remunten a les seves èpoques de naixement, a la recerca de patrons estacionals amplis. I han trobat alguns.


Primavera: Felicitats, nadons de març, abril i maig, tens una puntuació alta en l'escala de hipertímia - la qual cosa és realment bo-. La hipertímia és l'optimisme general - la capacitat de veure cada caiguda com un preludi a un ascens, cada caiguda del mercat com un període previ a un auge-.


Però això té un preu: els nadons de primavera també són més susceptibles a l'oposat exacte de la hipertímia: la depressió clínica. El punt zero de l'afecció -segons un estudi massiu de 58.000 subjectes al Regne Unit en 2012- es troba entre les persones nascudes al maig. Els nadons de novembre tenen les taxes més baixes de depressió.


Estiu: La majoria són bones notícies per als nadons de juny, juliol i agost. No hi ha trastorn afectiu estacional per a tu, almenys res causat pels nivells de llum després del teu naixement, encara que pot haver algun impacte pel fet que la teva mare l'hagi tingut al desembre, gener i febrer.


Els nadons d'estiu tenen algunes de les mateixes característiques hipertímicas que els nadons de primavera, però això pot ser compensat per la ciclotímia -ciclación ràpid entre estats d'ànim alts i baixos. No obstant això, és probable que això no sigui un senyal d'advertència del trastorn bipolar; els diagnòstics bipolars són més baixos entre els nadons nascuts a l'agost.


Tardor: Per a les persones que creuen en l'astrologia, l'equanimitat general dels nadons de tardor sembla proporcionar evidències que almenys el signe de Balança - les escales ben equilibrades - té alguna cosa a favor seu. Per descomptat que no, però si la causa són els abundants nutrients disponibles en el moment de la collita, o el fet que les llargues nits i les malalties estacionals de l'hivern encara no han baixat, les persones que neixen a la tardor no només gaudeixen de baixos nivells de depressió, sinó que són igualment menys propenses a desenvolupar trastorn bipolar. L'únic problema en els nascuts a la tardor: tenen una tendència a la irritabilitat.


Hivern: Entre els reptes a què s'enfronten les persones amb parts a l'hivern es troben els nivells més alts d'esquizofrènia, trastorn bipolar, TAE i depressió. Però hi ha algunes compensacions: els nadons d'hivern són menys irritables que els que neixen a la tardor. És més, segons un petit estudi de 2015 de 300 celebritats, gener i febrer són els mesos adequats per a néixer si vols ser famós, ja que aquests mesos es correlacionen amb la creativitat i la resolució imaginativa de problemes.Res d'això significa que els pares hagin de tractar de cronometrar els naixements per temporades particulars. I res d'això vol dir que el mes de naixement sigui una cosa remotament concloent. Hi ha molts pessimistes malhumorats nascuts al març i molts nadons d'octubre les escales sempre estan desequilibrades. Al final, la teva personalitat té molt menys a veure amb l'estació en la qual vas néixer que amb les coses que experimentes en totes les èpoques de la vida que segueixen.


Informació extreta de time.com

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH